2018-01-13 09:17:29
Φωτογραφία για Η αναμονή των  κρίσεων προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.


Ανακοίνωση της 'Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Οι Υπηρεσίες που είναι στην αρμοδιότητα της Ένωσης Αθηνών ζουν ιστορίες καθημερινής τρέλας. Δεν μας φτάνει που κυνηγάμε καθημερινά «φαντάσματα», αφού σε κάθε περίοδο κρίσεων υπάρχουν συνεχώς πληροφορίες οι οποίες καθιστούν όλες τις μάχιμες Υπηρεσίες σκοπούς ακίνητων στόχων, έχουμε και τους καθημερινούς τραυματισμούς.

              Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την ανακοίνωσή μας για τον τραυματισμό του συναδέλφου της ομάδας ΟΠΚΕ και σήμερα ζήσαμε μία από τα ίδια. Δυστυχώς χρησιμοποιούμε γλώσσα και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν στο ύφος και στην ιστορία της Ένωσής μας, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε. Έξι συνάδελφοι της ΥΜΕΤ αντί να γυρίσουν σπίτια τους μετά την Υπηρεσία, οδηγήθηκαν τραυματίες στο 401 Γ.Σ.Ν. 

Γίναμε και πάλι «σάκος του μποξ» για να εισπράξουμε τη δυσαρέσκεια των μέτρων που οι κυβερνώντες επιβάλλουν στην κοινωνία. 


          Οι εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. γνωστές: «παθητική στάση – καμία χρήση δακρυγόνων» και ουδείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ανώτεροι αξιωματικοί όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι, ενδιαφέρθηκαν μόνο να μάθουν για ποιο λόγο έγινε χρήση δακρυγόνων, ώστε να ξέρουν σε ποιον να ρίξουν την όποια ευθύνη. 

             Σας απαντάμε εμείς κύριοι. Χρήση δακρυγόνων έγινε για να μην είναι οι τραυματίες είκοσι αντί για έξι. Είναι απορίας άξιο ενώ το χαμηλόβαθμο προσωπικό με το παραμικρό να τιμωρείται (π.χ. επειδή δεν έφερε πηλίκιο…), οι υψηλόβαθμοι που κατέχουν «θέσεις – κλειδιά» να είναι στο απυρόβλητο. Θα ασχοληθεί κανείς μαζί τους;;; 

          Εμείς θα συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο των καταγγελιών και της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Και σε αυτή την περίπτωση θέτουμε στη διάθεση των συναδέλφων το νομικό τμήμα της Ένωσης. Είμαστε δίπλα τους, τους ευχόμαστε περαστικά ελπίζοντας να είναι οι τελευταίοι, αλλά δυστυχώς με τον τρόπο που εκτελούμε υπηρεσία, δεν θα είναι. 

Άλλο το καθήκον, άλλο η έκθεση σε κίνδυνο Απόδοση ευθυνών τώρα

         Για το Δ.Σ.

           - Ο -                              - Ο -

                                              Πρόεδρος              Γεν. Γραμματέας                                            ΠΑΚΟΣ  Δημοσθένης        ΡΗΓΑΣ  Νικόλαος_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ