2012-05-28 10:06:03
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Κέικ Λεμονιού

Συνταγή για 6-8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Συστατικά:

225γρ. μαλακό βούτυρο

225γρ. άχνη ζάχαρη

4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

200γρ αλεύρι σελφ ρεϊσινγκ

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

50γρ αλεσμένα αμύγδαλα

Ξύσμα από 3 λεμόνια (κρατήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού για το γλάσο)

Χυμός από 2 λεμόνια

ζάχαρη άχνη (αρκετή για το γλάσο)

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC (αέρα). Αλείψτε με βούτυρο μία φόρμα για κέικ (20 εκατοστών).

Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα αυγά σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, και συνεχίστε το χτύπημα. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα. Προσθέστε τα αλεσμένα αμύγδαλα και 3/4 του χυμού λεμονιού και ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά μαζί.


Τοποθετήστε την ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Για να είσαστε σίγουροι ότι το κέικ ψήθηκε τρυπήστε σε κεντρικό σημείο του ταψιού το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το υπόλοιπο του χυμού και το ξύσμα με αρκετή ζάχαρη άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί αρκετά υγρό γλάσο.

Όταν κρυώσει αρκετά το κέικ αφαιρέστε το από την φόρμα. Περιχύστε το κέικ με το γλάσο.Σερβίρετε το κέικ λεμονιού με το τσάι ή το καφέ σας. Απολαύστε!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ