2018-01-13 10:55:25
Φωτογραφία για Το κινητό τηλέφωνο έγινε το «νέο πορτοφόλι» των Ελλήνων
►Την επόμενη τριετία αναμένεται το 93% των Ελλήνων καταναλωτών να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

► Το 42% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιούν smartphone ή tablet για την αποστολή ή αποδοχή χρημάτων από φίλους.

Το 78% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιούν το κινητό ή το τάμπλετ τους για να παρακολου­θούν τα οικονομικά τους, να ελέγχουν το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογα­ριασμού, να πληρώνουν δόσεις και λογαριασμούς, αλλά και για να πραγμα­τοποιούν αγορές. Συγκεκριμένα, η Visa παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Digital Payments που έγινε σε 22 χώρες, αντικείμενο της οποίας ήταν η μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή απέναντι στις ψηφιακές πληρωμές, τις ανέπαφες συναλλαγές, στο online shopping και στην ασφάλεια. Μάλιστα, το mobile money έχει γίνει δεύτερη φύση για το 60% των κατανα­λωτών στη χώρα μας, καθώς αισθάνονται πλέον μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια να χρησιμοποιούν μεθόδους ψηφιακών πληρωμών
. Στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης ψηφιακών πληρωμών βρίσκο­νται οι millennials, άτομα ηλικίας 18-34 ετών, με το 86% των ερωτηθέντων αυτής της ηλικιακής ομάδας να χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους «Χρήστες mobile πληρω­μών». Την επόμενη τριετία αναμένεται το 93% των Ελλήνων καταναλωτών να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής. Οι millennials είναι πιο πιθανό να κάνουν πληρωμές μέσω φορητών συσκευών στα επόμενα τρία χρόνια σε ποσοστό 95%. Ειδικότερα τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι:

► Το 60% των Ελλήνων ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή έχουν πρόσβαση σε άλλες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κάποιας εφαρμογής στο κι­νητό τους, ποσοστό το οποίο σημείωσε μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

► Οι καταναλωτές αισθάνονται πιο άνε­τοι να πραγματοποιούν συναλλαγές με το κινητό τους, μένοντας μακριά από το PC ή το laptop τους (48%). Το αντίστοι­χο ποσοστό που αφορά στους Έλληνες καταναλωτές ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ανέρχεται στο 64%.

► Το 42% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιούν smartphone ή tablet για την αποστολή ή αποδοχή χρημάτων από φίλους ή οικογένεια. «Εστιάζουμε στην καινοτομία και τη συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, για να παρέχουμε στους καταναλωτές πρόσβαση σε ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, με οποιαδήποτε φορητή συσκευή επιθυμούν να χρησιμοποιούν» ανέφερε σχολιάζοντας τα αποτελέσμα­τα της έρευνας ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος γενικός διευθυντής της Visa σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, και συ­μπλήρωσε πως τα αποτελέσματα της μελέτης φανερώνουν την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό των Ελλήνων κα­ταναλωτών σχετικά με τους νέους τρόπους συναλλαγών, ενώ το 75% θεωρούν την ταχύτητα το μεγαλύτερο πλεονέκτη­μά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι βασικοί παράγοντες που καθοδηγούν τις εξελί­ξεις στις ψηφιακές πληρωμές είναι η άνεση και η ευκολία. Στην Ελλάδα, το 67% των millennials και το 68% των υπόλοιπων ηλικιών θεωρούν την ασφά­λεια τον πιο σημαντικό παράγοντα στη χρήση φορητών συσκευών για πληρωμές. Επίσης, η ιδιωτικότητα είναι αρκε­τά υψηλά, με το 54% των millennials να τους απασχολεί ότι ενδεχομένως να επηρεαστεί η ιδιωτική τους ζωή.

Η αποδοχή των ψηφιακών πληρωμών επεκτείνεται καθώς στην Ευρώπη αυξά­νονται συνεχώς οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν πληρωμές με κάρτες και φορητές συσκευές (NFC). Όπως δείχνουν τα στοιχεία:

► Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες για mobile πληρωμές είναι τα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ, τα μεταφορικά μέσα, η διανομή φαγητού κατ' οίκον και η διασκέδαση.

► Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές χρησιμο­ποιούν φορητή συσκευή με μέσο όρο συναλλαγών τα 9 ευρώ σε φυσικά κα­ταστήματα και τα 38 ευρώ για online συναλλαγές.

Σε ό,τι αφορά ταξίδια στο εξωτερικό, οι Ευρωπαίοι έχουν χρησιμοποιήσει φο­ρητή συσκευή για συναλλαγές σε 103 χώρες, κάτι που φανερώνει ότι νιώθουν άνεση και ασφάλεια στη χρήση smartphone ή tablet για αγορές σε κά­ποια άλλη χώρα.

Της ΕΦΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ[email protected]

(ΕΘΝΟΣ-10/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ