2018-01-13 11:06:37
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για ΣΑΒΒΑΤΟ 13-01-2018
Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη με αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

Τονίζεται ότι τα φαινόμενα στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο, με εντονότερα φαινόμενα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 7 έως 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν τοπικά πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα νησιωτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια αν και τα φαινόμενα συνεχιστούν κατά περιόδους, θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Χιόνια θα πέσουν κυρίως μετά το μεσημέρι στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά έως και τα 900 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς, με αισθητή πτώση το βράδυ..

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές στα δυτικά και ανατολικά τμήματα του νομού, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Lemmy
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ