2018-01-14 09:00:34
Φωτογραφία για Με αυτά τα χρώματα θα πετύχουμε τα πάντα το 2018!
Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Επηρεάζουν τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τη διάθεσή μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι ή απλά, να μας φτιάξουν τη μέρα!

Λευκό, για ένα νέο ξεκίνημα

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά, προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της προηγουμένης και με ανανεωμένη διάθεση να κάνουμε μία νέα αρχή με ανοιχτούς ορίζοντες. Το λευκό είναι το χρώμα που μας βοηθάει να αλλάξουμε τις συντεταγμένες και θεωρείται επίσης, ιδανικό για τις σελίδες του νέου μας ημερολογίου! Κανένα άλλο χρώμα δεν ενισχύει τόσο τη δημιουργικότητά μας και δεν μας προτρέπει στην αναζήτηση καινούργιων ιδεών, ενώ σαφώς, αποτελεί μοναδική πινελιά ανανέωσης για το σπίτι και το γραφείο μας.

Κόκκινο; Κινητήριος δύναμη!

Μπορεί το κόκκινο χρώμα να έχει κατακλύσει το μυαλό μας, λόγω των γιορτών που μόλις πέρασαν, αλλά δεν παύει να είναι και το χρώμα που κυριαρχεί για τον Άγιο Βαλεντίνο, καθώς επίσης, και το χρώμα του Πάσχα!


Οι αποχρώσεις του κόκκινου μας κάνουν πιο δραστήριες, διεγείρουν τις κινήσεις των μυών και τη δύναμή μας. Φοράμε κόκκινο όταν θέλουμε να δείξουμε τον δυναμισμό μας σε μια επαγγελματική συνάντηση, βάφουμε τα χείλη και τα νύχια μας κόκκινα σε ένα ερωτικό ραντεβού και γενικά, χρησιμοποιούμε το κόκκινο σε μικρές ή μεγαλύτερες δόσεις όταν θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή και να έχουμε όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω μας. Επενδύοντας στο χρώμα της αγάπης και του έρωτα γινόμαστε οπωσδήποτε, λίγο πιο τολμηρές!

Πράσινο, το χρώμα της υγείας

Το χρώμα της φύσης προδιαθέτει σε νέες δραστηριότητες και μας βγάζει από τη νωχελική μας διάθεση. Είναι το ιδανικό χρώμα για να δημιουργήσουμε, επιτέλους, ένα νέο πρόγραμμα εκγύμνασης και να το ακολουθήσουμε! Το πράσινο μας τονώνει δημιουργικά, και μας δίνει τη δύναμη και την ενεργητικότητα για περισσότερη και εντονότερη δράση. Επίσης, προτρέπει σε υγιεινές επιλογές διατροφής κάνοντάς μας να καταναλώνουμε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ η χρωματική του γκάμα δημιουργεί μια πολυχρωμία στο πιάτο μας, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

Κίτρινο και πορτοκαλί, τα χρώματα της αφθονίας

Χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν την προσοχή μας, κυριαρχούν σε διαφημιστικές αφίσες και γενικά, θεωρούνται τα χρώματα που ενεργοποιούν την αγοραστική μας διάθεση. Εάν λοιπόν, θέλουμε να «ανατινάξουμε» τον μηνιαίο προϋπολογισμό μας σε χρόνο dt, δεν έχουμε παρά να επενδύσουμε σε αυτές τις δύο ζωηρές αποχρώσεις. Παρ΄όλα αυτά οι θερμοί τους τόνοι συνδέονται με το συναισθηματικό μας επίπεδο, κάνοντάς μας πιο χαλαρές και ευαισθητοποιημένες σε νέες προκλήσεις.

Μπλε, για επαγγελματική επιτυχία

Στο εξωτερικό, το μπλε επιλέγεται κατά κόρον στις γαμήλιες τελετές λόγω της θετικής του δύναμης. Μεταξύ ουρανού και θάλασσας, θεωρείται το ιδανικό χρώμα για την ενίσχυση των νοητικών μας λειτουργιών, εξασφαλίζει σταθερότητα και αυξάνει το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Η επαγγελματική μας επιτυχία συνδέεται με το μπλε χρώμα, οπότε σε μια επαγγελματική συνέντευξη ένα μπλε φόρεμα ή ένα σακάκι αποπνέουν σιγουριά και δυναμισμό. Η θετική ενέργεια του μπλε, όμως, δεν σταματά εδώ. Προτρέποντας σε νέες προκλήσεις, μας ξεσηκώνει και μας κάνει να θέλουμε να εξελιχθούμε δημιουργικά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ