2018-01-14 16:47:49
Φωτογραφία για ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά τη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Η υποβολή παραίτησης ήρθε μετά τον σάλο που προκάλεσε ο κ. Ζουράρις, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, για τον Ολυμπιακό. Κραδασμοί υπήρχαν ακόμη στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ., κάτι που φαίνεται πως τον εξανάγκασε στην παραίτηση. Νωρίτερα, μάλιστα, είχε γίνει γνωστό ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έκαναν ανακοινώσεις για το ζήτημα τη Δευτέρα.

Οι αντιδράσεις

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος. «Υπάρχει θέμα με τον κ. Ζουράρι. Θα γίνει συζήτηση. Εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Είναι η τελευταία φορά. Λέω στον αρχηγό να του βάλει μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 


Τις δηλώσεις του υπό παραίτηση υφυπουργού Παιδείας καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τις θεωρούν ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. «Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας ''πιστεύω'' και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε», τόνισαν. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο ''ευ αγωνίζεσθαι''. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό», κατέληξε η ανακοίνωση.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε, «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Παραίτηση του κ. Ζουράρι είχε ζητήσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ''Ποταμιού'' Δημήτρης Τσιόρδας. «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες, αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια», έγραψε στο Twitter.

 «Δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ