2018-01-15 08:24:23
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγγλίας
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Charles Dutoit, μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγγλίας μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατύπωσαν εναντίον του έξι γυναίκες.

Ο 81χρονος, ο οποίος αρνείται τους ισχυρισμούς, θα αποχωρούσε βάσει του συμβολαίου του τον Οκτώβριο του 2019, αλλά η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου αποφάσισε να επισπεύσει την απομάκρυνσή του σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή.

Τον Δεκέμβριο, ο γεννημένος στην Ελβετία μαέστρος κατηγορήθηκε από έξι γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, εξαναγκασμό σε σωματική επαφή την περίοδο 1985-2010. Η αυτοδιοικούμενη ορχήστρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Dutoit θα αποχωρήσει αμέσως από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παραμείνει επικεφαλής της.

Ο παγκόσμιας φήμης μαέστρος, ο οποίος επρόκειτο να τιμηθεί με τον νέο τίτλο του επίτιμου ισόβιου μουσικού διευθυντή της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγγλίας, έχει ήδη απομακρυνθεί από άλλες θέσεις που κατείχε στη Συμφωνική Ορχήστρας της Βοστόνης, στη Συμφωνική του Σαν Φρανσίσκο και στη Συμφωνικής Ορχήστρα του Σίδνεϊ μετά τους ισχυρισμούς εναντίον του, σύμφωνα με το BBC.


«Η παρατεταμένη αβεβαιότητα και τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης κάνουν τη θέση του κ. Dutoit στην ορχήστρα μη βιώσιμη. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου και περαιτέρω διάλογο με τον Charles Dutoit, η Ορχήστρα και ο Charles Dutoit αποφάσισαν από κοινού να προωθήσουν την παραίτησή του από το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή και κύριου μαέστρου. Ο Charles Dutoit είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2017 ότι θα αποχωρήσει τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό θα γίνει τώρα με άμεση ισχύ» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα είναι προσηλωμένη στα υψηλότερα πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς και λαμβάνει πολύ σοβαρά την ευθύνη της να διατηρήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς και το προσωπικό της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Associated Press διαθέτει αναφορές τριών τραγουδιστριών όπερας και μίας μουσικού που υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τον μαέστρο στο περιθώριο προβών σε πέντε πόλεις, Σικάγο, Λος Άντζελες, Μινεάπολις, Φιλαδέλφεια και Σαρατόγκα Σπρινγκς.

Τα επεισόδια συνέβησαν μεταξύ 1985 και 2010 σε διάφορα μέρη, όπως σε αυτοκίνητο, σε ασανσέρ ξενοδοχείου, στο καμαρίνι του και στη σουίτα του σε ξενοδοχείο του Σικάγο.

Ο Ελβετός μαέστρος υποστήριξε ότι «οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία βάση αλήθειας».

«Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν εναντίον μου είναι τόσο συγκλονιστικοί για μένα όσο και για τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Δεν αναγνωρίζω τον άνθρωπο ή τις ενέργειες που περιγράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι σοβαρές κατηγορίες περί εξαναγκασμού σε σωματική επαφή δεν έχουν απολύτως καμία βάση αλήθειας», είπε.

Τέσσερις από τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Dutoit δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν σιγουριά να μιλήσουν όταν στο τέλος του περασμένου μήνα διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον του μαέστρου της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης (Metropolitan Opera - Met), Τζέιμς Λεβίν. Ο μαέστρος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά έναν έφηβο τη δεκαετία του 1980.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ