2018-01-15 08:52:14
Φωτογραφία για Typhoon-VDV: Νέο ρωσικό όχημα για τις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών
Το όχημα βασίζεται στο ΤΟΜΠ Typhoon 6×6 αλλά είναι τετρακίνητο. «Τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων εργάστηκε από κοινού με τις αμυντικές βιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός προηγμένου θωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος μάχης ειδικού ρόλου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο συνταγματάρχης Νικολάι Ανόκιν, των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, ανέφερε πως απαιτείται βελτιωμένο επίπεδο προστασίας, λόγω της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των ελαφρών όπλων.

Το Typhoon-VDV αυτή την στιγμή δοκιμάζεται επισταμένα και η μαζική παραγωγή του προβλέπεται να ξεκινήσει το 2019 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως το Typhoon-VDV θα φέρει σύγχρονο οπλισμό και αυξημένη προστασία – θωράκιση, ενώ θα μπορεί να ρίπτεται από αέρος.

Θα αποτελέσει το νέο μέλος της οικογένειας των οχημάτων Typhoon, όπως τα Typhoon-K και Typhoon-U που είναι ικανά να μεταφέρουν μεγάλο φορτίο και μέχρι 16 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες με ταχύτητα άνω των 100 χλμ.

Η θωράκισή τους μπορεί να προστατεύσει τους επιβαίνοντες από πυρά όπλων μεγάλου διαμετρήματος και από εκρηκτικά γεμίσματα βάρους μέχρι 8 κιλών ΤΝΤ. Τα Typhoon-K έχουν χρησιμοποιηθεί στην Συρία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ