2018-01-15 22:35:04
Φωτογραφία για Κίνα: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του ιρανικού δεξαμενοπλοίου
Παρά τις αρχικές προσπάθειες να υποβαθμιστεί το γεγονός, οι αρμόδιες αρχές παραδέχθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη πετρελαιοκηλίδα Τεράστιο πρόβλημα στο θαλάσσιο

οικοσύστημα έχει προκαλέσει η βύθιση του ιρανικού δεξαμενοπλοίου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των κινεζικών αρχών ότι η ζημιά ήταν ελεγχόμενη.

 

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το δεξαμενόπλοιο έχει δημιουργήσει μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή, το πετρέλαιο έχει διασκορπιστεί σε περιοχή μήκους 13 χλμ. Και πλάτους 11 χλμ.. Ωστόσο, περιορίζεται, λόγω και των προσπαθειών ειδικών σκαφών. 

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, η πυρκαγιά στην επιφάνεια της θάλασσας κατασβέσθηκε. Ωστόσο, η κινεζική κρατική τηλεόραση υποστηρίζει ότι μαύρος καπνός υπήρχε στο σημείο πολλές ώρες αφότου βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο. Την ίδια ώρα, οι έρευνες για επιζώντες έχουν σταματήσει. Οι αρχές επικεντρώνονται στις προσπάθειες καθαρισμού.


Νεκρά τα μέλη του πληρώματος

Τα μέλη του πληρώματος, συνολικά 32, εκ των οποίων 30 από το Ιράν και δύο από το Μπαγκλαντές, θεωρούνται νεκρά.

Την ίδια ώρα, η πετρελαιοκηλίδα είναι η μεγαλύτερη που έχει δημιουργήσει δεξαμενόπλοιο από το 1991. Η Ανατολική Σινική Θάλασσα είναι γνωστή για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημά της, το οποίο είχε ήδη πληγεί από τη ρύπανση. Περιλαμβάνει φάλαινες, φώκαινες και θαλάσσια πουλιά, λέει ο Ρικ Στάινερ, αμερικανός επιστήμονας της θαλάσσιας ζωής και ειδικός στις πετρελαιοκηλίδες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ