2018-01-16 13:16:48
Φωτογραφία για Παρέμβαση Κοντονή για για τη 17μηνη καθυστέρηση της υπόθεση «Noor 1»  Ποιοι καθαρογράφουν την απόφαση από το 2016 ??
Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για τη 17μηνη καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο υπουργός απέστειλε σχετικό έγγραφο στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ζητώντας να κινηθεί σχετική πειθαρχική διαδικασία, δεδομένου ότι η επίμαχη απόφαση για το «Noor 1», εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει καθαρογραφεί, ενώ λίγες μέρες μετά είχε ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελέα της έδρας, η οποία θεώρησε επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του δικαστηρίου από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας εισήγαγε τους δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.


Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου Μαρία Τρουπή άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους.

Πηγή: efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ