2018-01-16 15:07:21
Φωτογραφία για Οι ναυτιλιακές εταιρίες εντείνουν την μάχη ενάντια στο κυβερνοέγκλημα
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου η πλειοψηφία των ναυτιλιακών εταιριών έχει δεχτεί κυβερνοεπιθέσεις και έχει εντείνει την μάχη ενάντια στο κυβερνοέγκλημα, δείχνει έρευνα της Επιτροπής Διευθύνοντων Συμβούλων της Danish Shipping.

Η έρευνα δείχνει πως το κυβερνοέγκλημα έχει ανέβει υψηλότερα στις προτεραιότητες των ναυτιλιακών εταιριών. Από 26 υψηλόβαθμα στελέχη που πήραν μέρος στην έρευνα, το 42% δήλωσε πως “ανησυχεί ή ανησυχεί πολύ πως η εταιρία του θα δεχτεί επίθεση ή πως τα δεδομένα του θα χαθούν στους ερχόμενους 12 μήνες”.

Η Danish Shipping δήλωσε πως η σχετική ανησυχία βασίζεται σε υπαρκτή απειλή καθώς το 69% των εταιριών έχει δεχτεί επίθεση εντός του τελευταίου χρόνου.

“Οι κυβερνοαπειλές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν”, δήλωσε η Maria Skipper Schwenn, διευθύνων σύμβουλος στην Danish Shipping, προσθέτοντας πως το 69% των εταιριών έχουν αυξήσει τον προϋπολογισμό τους για την ηλεκτρονική(IT) ασφάλεια τον περασμένο χρόνο. Είπε επίσης πως οι κυβερνοαπειλές δεν αναμένονται να μειωθούν στο μέλλον, προσθέτοντας πως οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι ναυτιλιακές εταιρίες είναι επιθέσεις που θα μπορούσε να δεχτεί κάθε εταιρία.


Άρα, δεν είναι τα πλοία και η ασφάλεια του πληρώματος για τα οποία υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος αλλά τα βασισμένα στην στεριά συστήματα και οι συνέπειες που θα έχουν επιθέσεις σε αυτά” δήλωσε η Skipper Schwenn, και έκλεισε λέγοντας λέγοντας τα εξής: “ Συνεπώς, ενθαρρύνουμε όλα μέλη μας να λάβουν την απειλή σοβαρά υπόψιν τους και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να διασφαλίσουμε πως τα μέλη μας έχουν τα εφόδια για να την αντιμετωπίσουν”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ