2018-01-16 17:34:13
Φωτογραφία για Eπικίνδυνη εφηβική «μόδα»: Καταναλώνουν κάψουλες απορρυπαντικού και βάζουν το βίντεο στο YouTube
Μια νέα επικίνδυνη εφηβική «μόδα» έχει κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, προκαλώντας την ανησυχία ειδικών και γονέων που βλέπουν τα παιδιά να βάζουν στο στόμα κάψουλες απορρυπαντικού για ρούχα και στη συνέχεια να αναρτούν τα σχετικά βίντεο στο YouTube.

Η πρόκληση «Tide Pod Challenge», όπως ονομάζεται, κάνει όλο και συχνότερα την εμφάνισή της στα κοινωνικά δίκτυα από την αρχή του χρόνου.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά. Έκανε το... ντεμπούτο της στο YouTube το 2014 και η σατιρική ιστοσελίδα «The Onion» έγραψε για την πρόκληση αυτή το 2015.

Και πώς παίζεται το εν λόγω «παιχνίδι»; Είναι σχετικά απλό. Οι έφηβοι βάζουν στο στόμα τους μια κάψουλα απορρυπαντικού ρούχων και το βιντεοσκοπούν. Ορισμένοι την καταπίνουν ενώ άλλοι τη δαγκώνουν και στη συνέχεια τη φτύνουν. Μερικοί έφηβοι έβαλαν το υγρό από τις κάψουλες σε τηγάνι, το ζέσταναν και στη συνέχεια το μάσησαν.

Στη συνέχεια αναρτούν το βίντεο στο YouTube Ενδεικτικό είναι ότι ορισμένα από τα βίντεο είχαν πάνω από 100.000 views πριν τα κατεβάσει η εταιρία.

Από τις αρχές του 2018, η Αμερικανική Εταιρία για την αντιμετώπιση των Δηλητηριάσεων έχει εντοπίσει μια αύξηση στον αριθμό των περιστατικών κατάποσης απορρυπαντικού από έφηβους. Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι κάψουλες περιέχουν τοξικά συστατικά, που μπορούν να προκαλέσουν εμετούς, διάρροια ή και αναπνευστικές δυσκολίες.

«Έφηβοι που προσπαθούν να γίνουν αστείοι θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο τρώγοντας αυτές τις δηλητηριώδεις ουσίες» δήλωσε στο Good Morning America η Ann Marie Buerkle, της Επιτροπής Ασφάλειας Αμερικανών Καταναλωτών.

Και η ίδια η εταιρία των απορρυπαντικών, όμως, προειδοποίησε ότι πρόκειται για καθαριστικό ρούχων και φυσικά δεν είναι κατάλληλο προς βρώση.

Από το 2012 έως το 2017, οκτώ άνθρωποι πέθαναν από την κατανάλωση απορρυπαντικού στις ΗΠΑ.

Επρόκειτο, όμως, για έξι ενήλικους με άνοια και δύο παιδιά.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ