2018-01-16 19:55:22
Φωτογραφία για Για ποιο λόγο δεν πρέπει να πίνουν κρασί οι χορτοφάγοι;
Συνηθίζετε να χαλαρώνεται επιστρέφοντας σπίτι με ένα ποτήρι κρασί συντροφιά; Γνωρίζετε όμως πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο σας ποτό;

Σύμφωνα με το metro.co.uk, στο κρασί εκτός από το χυμό των σταφυλιών υπάρχουν και άλλα συστατικά τα οποία δεν θα μπορούσαμε ούτε να διανοηθούμε. Όπως εξηγεί, αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα από τα στάδια της οινοποίησης όταν το κρασί είναι ακόμα νέο σχετικά και άρα θολό λόγω των οργανικών υλών που περιέχει.

Αντί λοιπόν, όπως συνέβαινε παραδοσιακά, οι οινοποιοί να περιμένουν να εξαφανιστούν με φυσικό τρόπο οι οργανικές ύλες, περνούν το κρασί από μία διαδικασία φιλτραρίσματος στην οποία χρησιμοποιούνται: αίμα και μυελός των οστών, καζεΐνη (μία πρωτεΐνη γάλακτος), χιτίνη (μια οργανική ουσία), ασπράδια αβγού, ιχθυέλαιο και ζελατίνη (δύο ειδών και ζωικής προέλευσης).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα κρασιά που περνούν από αυτή τη διαδικασία φιλτραρίσματος δεν είναι κατάλληλα για όσους είναι χορτοφάγοι. Ωστόσο, πλέον οι οινοποιοί έχουν δημιουργήσει και κρασιά τα οποία φιλτράρονται με διαφορετικές μεθόδους, έτσι ώστε και οι χορτοφάγοι να μπορούν να τα καταναλώσουν άφοβα.

Πού θα βρείτε κρασί κατάλληλο για χορτοφάγους

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κανόνας θέλει τα κρασιά που δεν φέρουν ειδική ετικέτα vegan να μην είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Έτσι, τα ειδικά καταστήματα χορτοφαγίας είναι και αυτά που είναι πιο πιθανό να πωλούν vegan κρασιά.

Πηγή: huffingtonpost.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ