2018-01-16 19:59:45
Φωτογραφία για Για 80 χρόνια κανείς δεν έχει μπει σε αυτό το Κάστρο - Μόλις δείτε το εσωτερικό του, θα ανατριχιάσετε [photos+video]
Αυτό το αρχαίο κάστρο μπορεί να μοιάζει ερείπιο και εγκαταλειμμένο αλλά οι τοίχοι του έχουν μία πολύ πλούσια ιστορία αριστοκρατίας και κομψότητας. Τώρα, γίνονται προσπάθειες να συνεχιστεί η ιστορία του.

Όπου και να κοιτάξει κανείς υπάρχουν βρύα και θάμνοι στα παράθυρα, τα μπαλκόνια και τις καμάρες. Πολλούς αιώνες πριν, το κάστρο αυτό ήταν ένα μέρος συνάντησης των πλουσίων. Εάν κοιτάξετε καλύτερα, θα διακρίνετε την παλιά του αίγλη.

Τώρα όμως έχει μείνει μόνο η σκιά του. Το Château de la Mothe-Chandeniers βρίσκεται στην πόλη Les Trois-Moutiers, στην περιοχή Poitou-Charentes της Γαλλίας.

Βρίσκεται σε μία μεγάλη έκταση γης και όπως στα παραμύθια είναι περικυκλωμένο από νερό. Υπάρχει μόνο μία στενή γέφυρα που οδηγεί στην είσοδό του.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις αρχές του 13ου αιώνα και άνηκε στην οικογένεια Bauçay, μία οικογένεια που είχε στενές επαφές με βασιλιάδες και μέλη της υψηλής κοινωνίας.


Πέρασε στα χέρια Άγγλων τον μεσαίωνα και μετά έγινε δημοφιλής προορισμός για πάρτυ και συγκεντρώσεις της υψηλής κοινωνίας. Το κάστρο όμως λεηλατήθηκε ξανά στην Γαλλική επανάσταση.

Το 1809, ο François Hennecart, ένας πλούσιος επιχειρηματίας ήθελε να το ανακαινίσει και να αναδείξει το μεγαλείο του και έτσι το αγόρασε.

Το 1857 πέρασε στον Baron Lejeune Edgar, ακόλουθο του Ναπολέων Γ’ και είχε δεσμούς με την Σουηδική βασιλική οικογένεια.

Από τα παράθυρα μέχρι την αρχιτεκτονική, κάθε εκατοστό του κάστρου είναι σχεδιασμένο για να εντυπωσιάζει. Έχουν περάσει αρκετοί αιώνες από όταν χτίστηκε αλλά ακόμα μαγεύει όποιον το επισκέπτεται.

Δυστυχώς, μία φωτιά του 1932 κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι του κάστρου. Χάθηκαν πολλά βιβλία, ταπετσαρίες, έπιπλα και πολύτιμοι πίνακες σε εκείνο το συμβάν. Μέχρι το 1981 το κάστρο είχε εγκαταλειφθεί μέχρι που ένας δάσκαλος με το όνομα Marc Deyemer το αγόρασε ελπίζοντας να το επισκευάσει.

Ο Marc Deyemer δεν κατάφερε να σταματήσει την φύση από την κατάληψη του κάστρου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να κρατήσουν το κάστρο σε μία καλή κατάσταση.

Πράγματι, το Friends of Château de la Mothe-Chandeniers κάνει ότι μπορεί για να επαναφέρει το κάστρο πίσω στο μεγαλείο του.

Στο βίντεο θα δείτε πλάνα του κάστρου που τραβήχτηκαν από drone:
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ