2018-01-17 00:00:11
Φωτογραφία για 6 προειδοποιητικά σημάδια των κολπικών λοιμώξεων που κάθε κοπέλα πρέπει να αναγνωρίζει!
Eίσαι και εσύ μία από από τις κοπέλες που βρίσκουν κάθε φορά ένα λόγο να ανησυχούν ότι κάτι πηγαίνει λάθος με το σώμα τους;

Δεν είσαι η μόνη. Ειδικά, μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, οι ανησυχίες σου ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι εκεί κάτω που πιθανόν αγνοείς, φαντάζομαι πολλαπλασιάζονται. Ναι, όλες το περνάμε αυτό, γιατί ο κόλπος μας, όσο μικρό όργανο κι αν είναι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, είναι τόσο πολύπλοκο που μας δίνει πολλές αφορμές για να αγχωθούμε.

Τη μία σε προβληματίζει η περίοδός σου γιατί κράτησε παραπάνω μέρες, την άλλη ανησυχείς μήπως έχεις μείνει έγκυος. Μετά υπάρχουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που χρειάζεσαι μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να φρικάρεις και τι άλλο ξέχασα; Α ναι, τις λοιμώξεις!

Αν λοιπόν ανησυχείς πως κάτι δεν πηγαίνει καλά εκεί κάτω, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ραντεβού με τον γιατρό σου. Είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή από το να κάθεσαι αγχωμένη στο σπίτι και να ψάχνεις στο διαδίκτυο τι σου συμβαίνει ή να ρωτάς τις φίλες σου και τη μαμά σου.


Μέχρι να επισκεφτείς το γιατρό σου ωστόσο, ορίστε κάποια προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να έχεις υπόψιν σου, σε περίπτωση που πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με μία πιθανή κολπική λοίμωξη:

#1 Οι κολπικές εκκρίσεις έχουν μια ασυνήθιστη μυρωδιά

Φαντάζομαι θα γνωρίζεις ότι μία αλλαγή στην εμφάνιση των κολπικών υγρών αποτελεί ένδειξη πιθανής κολπικής λοίμωξης, ειδικά αν παρατηρήσεις ότι οι εκκρίσεις έχουν γίνει πράσινες ή κίτρινες. Πέρα από αυτό όμως, ένα ακόμη σημάδι πως κάτι δεν πηγαίνει καλά εκεί κάτω είναι η αλλαγή στην οσμή του κόλπου. Για παράδειγμα, η αντιαισθητική μυρωδιά που θυμίζει ψάρι ή η μυρωδιά που παραπέμπει σε ζύμη, συνδέονται με τη βακτηριακή κολπίτιδα.

#2 Νιώθεις πόνο στο στομάχι ή στην κοιλιά

Μην εστιάζεις αποκλειστικά 100% στον κόλπο σου για να σου δώσει κάποια ένδειξη, καθώς μερικές φορές υπάρχουν κι άλλα σημεία του σώματός σου που δείχνουν τα πρώτα συμπτώματα μίας πιθανής μόλυνσης εκεί κάτω. Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται περίεργο, όμως ένας πόνος χαμηλά στο στομάχι ή στην κοιλιά μπορεί να συνδέεται με μία κολπική λοίμωξη. Πολλά από τα εσωτερικά μας όργανα, όπως το στομάχι και η κοιλιά βρίσκονται κοντά στις σάλπιγγες και τη μήτρα, γεγονός που εξηγεί τους πόνους.

#3 Υπάρχει αύξηση στην ποσότητα των κολπικών εκκρίσεων

Εάν παρατηρήσεις ότι έχεις περισσότερες κολπικές εκκρίσεις από το φυσιολογικό, μπορεί να υποδηλώνει μία πιθανή μόλυνση. Κάποιες εκκρίσεις είναι φυσιολογικές επειδή αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιεί ο κόλπος σου για να «καθαριστεί». Ανάλογα με τις μέρες του μήνα, μπορεί να έχεις άλλοτε περισσότερες και άλλοτε λιγότερες εκκρίσεις. Προσπάθησε να εξοικειωθείς με τις συνήθειες του κόλπου σου, έτσι ώστε να μπορείς να καταλάβεις αμέσως αν κάτι πηγαίνει στραβά.

#4 Η ερωτική επαφή δεν είναι πλέον το ίδιο ευχάριστη

Το συγκεκριμένο σημαδί μπορεί να σε μπερδεύει, καθώς ίσως να υποθέτεις ότι η σεξουαλική πράξη είναι αυτή που σου προκαλεί τη δυσφορία, όταν κάτι άλλο μάλλον συμβαίνει εκεί κάτω. Εάν έχεις έρθει αρκετές φορές σε επαφή με τον σύντροφό σου και νιώθεις το ίδιο ερεθισμένη ή ξηρή την ευαίσθητη περιοχή, τότε επισκέψου άμεσα τον γιατρό σου. Μπορεί να μην φταίει το ότι δε σε ερεθίζει πια ο σύντροφός σου ή δεν υπάρχει αρκετή λίπανση, αλλά ότι αντιμετωπίζεις κάποιο είδος κολπικής λοίμωξης που δεν έχεις υποψιαστεί.

#5 Νιώθεις κάψιμο κατά την ούρηση

Δεν πρέπει να σε τσούζει όταν πηγαίνεις τουαλέτα. Αν νιώσεις λοιπόν κάψιμο κατά την ούρηση, μην το παραβλέψεις λέγοντας δικαιολογίες του τύπου ότι είχες πάρα πολλές ώρες να πας στο μπάνιο, επομένως λογικό να έχεις ενοχλήσεις. Είναι ένα από τα στάνταρ προειδοποιητικά σημάδια ότι έχεις μολυνθεί ή ότι προς τα εκεί πηγαίνει τέλος πάντων. Γι' αυτό μην το αμελήσεις και κλείσε άμεσα ραντεβού με το γιατρό σου!

#6 Παρατηρείς πρήξιμο στα γεννητικά οργάνα

Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να πιάσεις έναν καθρέφτη και να επεξεργαστείς τον κόλπο σου, ώστε να έχεις μια πλήρης εικόνα για το πώς δείχνει συνήθως. Μ' αυτόν τον τρόπο, μπορείς να καταλάβεις αν πηγαίνει κάτι στραβά, αφού θα παρατηρήσεις εύκολα τυχόν αλλαγές και διαφορές στην εμφάνισή του. Ένα από τα συμπτώματα ότι έχεις να κάνεις με κολπική λοίμωξη, είναι το ξαφνικό πρήξιμο του αιδοίου ή κάποια αλλαγή στα χείλη. Προφανώς και την επόμενη μέρα αν δεν έχει υποχωρήσει το πρήξιμο, πηγαίνεις για έλεγχο, δε χωράει συζήτηση σ' αυτό!

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Όπως είπε κι ο Ιπποκράτης, «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν». Είναι σημαντικό με το που υποψιαστείς μία ανησυχητική ένδειξη, να πας στο γιατρό σου για προληπτικές εξετάσεις. Στη χειρότερη, απλά να είναι η ιδέα σου.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκέπτεσαι συχνά τον γιατρό σου και να γνωρίσεις καλύτερα τον κόλπο σου, ώστε να αναγνωρίζεις άμεσα τα σημάδια που σου στέλνει!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ