2012-05-28 13:21:42
Φωτογραφία για Ματς-μπολ για τίτλο ο Ολυμπιακός
Πραγματοποιώντας μια επιβλητική εμφάνιση, αντάξια πρωταθλητή Ευρώπης, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού 84-72, στο ΣΕΦ και ανέκτησε το προβάδισμα στη σειρά που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδας. Πλέον, η σειρά θα μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ (Τετάρτη 30/5, 19:00), όπου αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει θα διεξαχθεί και πέμπτο ματς στο ΣΕΦ, ενώ αν επικρατήσει ο Ολυμπιακός θα αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Έκπληκτικό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός ο οποίος με πολύ μεγάλη ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75μ., αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το 7-0 και το 12-3 του ξεκινήματος, με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Κέσελ, που πέτυχε 10 πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό με τρίποντα από τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 29-18.

Ο γρήγορος ρυθμός που επέβαλε ο Ολυμπιακός από το πρώτο δεκάλεπτο διατηρήθηκε και στο δεύτερο. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έτρεξε τον Παναθηναϊκό και βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 20 πόντους (53-33). Να σημειωθεί ότι τα αίματα άναψαν προς το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου και μάλιστα μετά από αψιμαχία Σπανούλης και Γιασικεβίτσιους χρεώθηκαν από μία τεχνική ποινή. Ο Ολυμπιακος μετά τα πρώτα 20 λεπτά αγώνα είχε 6 στα 14 τρίποντα.


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και στην διεκδίκηση της νίκης και κατάφερε με 6-0 σερί αρχικά και επιμέρους σκορ 12-2, να μειώσει στους 8 πόντους (55-47). Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Παπανικολάου, Λο και Πρίντεζη και μετά το δικό του 9-0 έφτασε να προηγείται και πάλι με 17 πόντους (66-49). Στο 30’ το σκορ έδειχνε 69-51.

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται 22 πόντους (73-51 και 75-53), και 23 στη συνέχεια με αποτέλεσμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πετάξει «λευκή πετσέτα». Έτσι, απέσυρε από το γήπεδο τους βασικούς και πέρασε στον αγώνα παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Τελικά η διαφορά έπεσε με επιμέρους σκορ των «πράσινων» 14-3. Το τελικό σκορ της νίκης του Ολυμπιακού ήταν το 84-72.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 69-51, 84-72.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Λο 9, Άντιτς 7, Σπανούλης 15, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 10, Γκετσεβίτσιους 6, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 5, Σλούκας 2.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 12, Λόγκαν 9, Σάτο, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 12, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Σμιθ, Καϊμακόγλου 9, Γιασικεβίτσιους 6.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Κάθε παιχνίδι σε αυτή τη σειρά ήταν πολύ διαφορετικό. Το πρώτο ήταν πιο ελεγχόμενο. Σήμερα είχαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Θέλαμε να βάλουμε το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό και το πετύχαμε. Είχαμε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, είχαμε πολλές ασίστ και λίγα λάθη. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου χάσαμε το ρυθμό μας και τα ριμπάουντ. Απέναντι σε μία τόσο δυνατή ομάδα δεν μπορείς να χαλαρώσει στιγμή. Κερδίσαμε δίκαια, αλλά θέλει πάρα πολλή προσοχή. Είμαστε λίγο πιο κοντά στο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε μία νεότερη ομάδα. Στο ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τον Λο σήμερα. Ήταν δύσκολο να κοουτσάρεις μία ομάδα με τον Κατσίβελη και τον Μάντζαρη απέναντι σε τόσο έμπειρους γκαρντ όπως ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μπήκαμε στο παιχνίδι άσχημα και με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο, γενικά παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Ένα στοιχείο που μπορεί να μας δείξει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός από το ξεκίνημα είναι το ότι είχαν 13 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο την ώρα που εμείς είχαμε εννιά αμυντικά. Δηλαδή είχαν περισσότερα ριμπάουντ στη δική μας ρακέτα. Αν δούμε και τα λάθη με τις ασίστ και τη σχέση τους, τότε θα καταλάβετε ποιο άλλο στοιχείο έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Και πάλι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του».

Γιώργος Πρίντεζης: «Δεν ήταν εύκολο, εμείς το κάναμε να δείχνει έτσι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι κι όλοι έκαναν το κάτι παραπάνω για να έρθει η νίκη. Τώρα θέλουμε άλλη μία σε δύο ματς, αλλά θέλει προσοχή γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Στο ΟΑΚΑ αυτός είναι φαβορί για το 2-2, αλλά εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν είναι μόνο η ενέργεια, γιατί όση και να έχεις αν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και ευστοχία δεν γίνεται τίποτα. Στο ΟΑΚΑ παίξαμε 25 λεπτά πολύ καλά, αλλά αυτό δεν έφτασε οπότε για την Τετάρτη (30/05) θέλουμε το κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι».

Κάιλ Χάινς: «Παίξαμε καλά, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε άμεσα στο επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκό δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στο ΣΕΦ. Είναι έμπειρη ομάδα κι αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Κάναμε σχεδόν τέλειο ματς σε άμυνα και επίθεση. Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πετύχαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και τους κουράσαμε».

Έισι Λο: «Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Ξέραμε ότι όποια ομάδα έκανε το 2-1 θα ήταν πιο κοντά στον τίτλο. Θέλαμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και να βάλουμε τον κόσμο μας στο ματς. Τώρα πάμε για ένα εντελώς διαφορετικό ματς στο ΟΑΚΑ όπου θα έχουν την υποστήριξη του κόσμου τους και περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Δεν ήθελα να τους αφήσω μόνους τους, αλλά δεν ήμουν υγιής. Τώρα είμαι καλά, προσέφερα και ήθελα να μην είμαι αρνητικός και νομίζω το κατάφερα».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Ήρθαμε για να κάνουμε το μπρέικ, αλλά δεν κάναμε τίποτε από όσα μας είπαν οι προπονητές. Εμφανιστήκαμε μαλθακοί, βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και να κυνηγάμε. Κάποια στιγμή οι δυνάμεις τελειώνουν. Θα πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος για να νικήσουμε την Τετάρτη και να έρθουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας εδώ».

Ίαν Βουγιούκας: «Ο Ολυμπιακός είχε φοβερή ενέργεια. Όποιος έμπαινε έδινε το 100% σε αντίθεση με εμάς. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε στην επόμενη αναμέτρηση. Πρέπει κι οι 12 παίκτες να έχουμε ενέργεια και να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μπούμε στο παρκέ και να βοηθήσουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρώτα απ' όλα, αυτό που σκεφτόμαστε είναι το 2-2».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης 

Link: http://www.zougla.gr/sports/article/olimpiakos--pana8inaikos-0-0-live
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ