2012-05-28 13:28:04
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 12 Συνιστώσες του
 Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας 

Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις  6 Μαΐου έστειλε στο περιθώριο τον δικομματισμό και κατάργησε το καρκίνωμα που έφερε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Ξέχασε όμως να καταργήσει τον κακό του εαυτό.

Και έτσι την ίδια στιγμή, έβαλε ένα καινούριο διχαστικό δίλημμα και έναν νέο ιδιότυπο δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων και όλοι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανόητο και αφελές να ισχυριστεί κάποιος ότι το 40% περίπου των Ελλήνων που δημοσκοπικά τουλάχιστον , δείχνει ότι ψηφίζει  ¨φιλομνημονιακά¨ είναι μαζοχιστές η αυτοκαταστροφικά άτομα.

Είναι άνθρωποι που θεωρούν ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, το μνημόνιο  είναι αναγκαίο κακό, φοβούμενοι ότι θα χάσουν και αυτά τα λίγα έως ελάχιστα που τους έχουν απομείνει, προσδοκώντας ότι σε δυο τρία χρόνια θα έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μην εκμεταλλεύεστε την οργή την απόγνωση και την αγανάκτηση του κόσμου, που θολώνουν το μυαλό και την κρίση, οδηγώντας τον σε παράλογες και αυτοκαταστροφικές λύσεις. Είναι πολιτική απρέπεια και ανθρώπινη εκμετάλλευση. Την συναισθηματική εκτόνωση μην την μετράτε σαν ψήφο στήριξης και εμπιστοσύνης στο αδιευκρίνιστο πρόγραμμα και στις εξαγγελίες σας.   


Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ αφήστε την δημαγωγία και τον λαϊκισμό, οι εξαγγελίες σας για διορισμούς στο δημόσιο, κρατικοποίηση των τραπεζών, επαναγορά της Ολυμπιακής, των λιμανιών, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, διατήρηση των κλειστών επαγγελμάτων, αύξηση μισθών και συντάξεων, γεφύρια και παιδιά στους άτεκνους, είναι αποτυχημένες πρακτικές, ανεπαρκείς και παιδαριώδεις, που ακολούθησαν οι ελλειμματικές και ανεύθυνες ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και διέλυσαν την χώρα.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό σας δεν πρόεκυψε ξαφνικά από παρθενογένεση, αν αφαιρέσετε το 4-5% που είναι ο βασικός πυρήνας του κόμματος, το υπόλοιπο είναι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων με βασικό κορμό τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να τιμωρήσουν το κόμμα που ψήφιζαν μέχρι χθες, χωρίς η ψήφος τους να έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά και πάνω από όλα, δεν είναι αποδοχή του θολού κυβερνητικού σας προγράμματος.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ κατεβείτε από το καλάμι, αφήστε το ύφος και την αλαζονεία, δεν διεκδικείτε το αλάθητο, θέλετε να συμφωνήσω ότι και οι άλλοι δεν έχουν δίκιο, συμφωνώ, μήπως όμως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση;

Καταλήξτε επιτέλους σε μια ενιαία γραμμή, και να μην λέει κάθε ένας από εσάς την δική του ανοησία, ανάλογα με την  συνιστώσα που εκφράζει και σταματήστε να χωρίζετε τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες.

Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ η αδιάλλακτη στάση σας απέναντι στους δανειστές, η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σας, οι αντιευρωπαϊκές κορώνες, πότε για κατάργηση του μνημονίου, πότε για αναδιαπραγμάτευση, πότε για πολιτική καταγγελία αλλά όχι νομική, πότε για δημοψήφισμα με το ερώτημα ναι η όχι στο μνημόνιο, σας καθιστά αναξιόπιστους συνομιλητές στους «απεχθείς και μισητούς δανειστές μας».

Σύντροφε Αλέξη, ξέρεις, ποτέ μισώντας δεν νικάμε κάποιον.  Περιφρονώντας τον ίσως . Κι εδώ μισούμε μόνον. Όπως και να έχει όμως, για να νικήσεις κάποιον, πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα σου και φοβάμαι ότι με αυτήν την τακτική, όχι μόνο δεν θα νοιώσεις την χαρά της νίκης, αλλά θα έχεις την περιφρόνησή τους. Εύχομαι το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα από την στείρα συνθηματολογία σου, να μην είναι η χρεοκοπία, που κάποιες από τις συνιστώσες επιθυμούν, αν δεν είναι και δική σου κεντρική επιλογή.

Σύντροφε εν δυνάμει πρωθυπουργέ Αλέξη. Σαν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείς το ποσοστό που σε ψήφισε. Μην ξεχνάς όμως ποτέ, ότι σαν πρωθυπουργός της χώρας, εκπροσωπείς το σύνολο του Ελληνικού λαού. Και το σύνολο του Ελληνικού λαού επιθυμεί κατά 81,4% την παραμονή στο ΕΥΡΩ

(το 80,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα δε, αν επιθυμεί να προχωρήσει η χώρα με το οικονομικό πρόγραμμα που υπάρχει, το 53,6% των ερωτώμενων δηλώνει ναι, (το 28,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  ) έναντι 38% που απαντούν ότι πρέπει να το απορρίψουμε, ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία.

( δημοσκόπηση : RASS 10 και 11 Μαΐου )

                           

                                                                                                Οι 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

H KOE, μαοϊκών κομμουνιστικών αντιλήψεων. Προέρχεται από μία διάσπαση του KKE(μ-λ) και της «A/συνεχεία» και εκφράζει ακραίες επαναστατικές μαοϊκές απόψεις, χωρίς να αποποιούνται την προοπτική της λαϊκής επανάστασης.

Συνασπισμός

H μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣYPIZA είναι ο Συνασπισμός της Αριστεράς    των Kινημάτων και της Οικολογίας (ΣYN), πρόεδρος του οποίου είναι φυσικά ο Aλ. Tσίπρας και στο εσωτερικό του στεγάζονται τα περισσότερα από τα επώνυμα στελέχη του κόμματος.

Κόκκινο

H ομάδα αυτή εδράζει την ιδεολογία της στον επαναστατικό μαρξισμό και τις απόψεις του Τρότσκι επικεντρώνοντας, ωστόσο, τη δράση της στα θέματα που αφορούν την προστασία των μεταναστών, την ενίσχυση των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων.

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα

H ΑΠO αποτελεί διάσπαση του. «Κόκκινου» και κινείται στον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Ενδεικτικό των απόψεων που εκφράζει το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής της Γ. Σαπουνά υπό τον τίτλο «παύση πληρωμών προς τους δανειστές»,

Ομάδα Ρόζα

Στην ομάδα αυτή δραστηριοποιούνται στελέχη από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Δικαιώματα και τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών

Ενεργοί Πολίτες

Είναι η κίνηση (μάλλον προσωποπαγής) της οποίας ηγείται ο Mαν. Γλέζος και έχει ως στόχο τη συσπείρωση της Αριστεράς «εναντίον της παγκοσμιοποίησης, του νεοφιλελευθερισμού, της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ριζοσπάστες

Είναι στελέχη που αποχώρησαν από τους Ενεργούς Πολίτες και ουσιαστικά πρόκειται για κάποιους μάλλον ανένταχτους από το χώρο της πατριωτικής αριστεράς.

Oικοσοσιαλιστές Ελλάδας

Πρόκειται για μία ομάδα που εστιάζει κυρίως στα οικολογικά προβλήματα, μέλη της οποίας ήταν μέχρι το 2008 στο «Ξεκίνημα» μαζί με το «Κόκκινο». Συμμετέχουν στο ΣYPIZA με στόχο τη «συμπαράταξη στους περιβαλλοντικούς και πολιτικούς αγώνες».

Δημοκρατικό Κοινωνικό Kίνημα

Πρόκειται για τα. απομεινάρια του ΔHKKI, που ίδρυσε το 1995 ο Δ. Tσοβόλας και εκφράζει απόψεις της λεγόμενης σοσιαλιστικής αριστεράς.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

H ΔEA, τροτσκιστικών επαναστατικών αντιλήψεων, έχει ως σημείο αναφοράς τον επαναστατικό μαρξισμό και έχει ως στόχο το σοσιαλισμό ο οποίος «μπορεί να υπάρξει μόνο όταν οι εργάτες πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες».

Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά

H AKOA είναι ο κομματικός σχηματισμός που ίδρυσε ο αείμνηστος Γ. Mπανιάς και έχει τις καταβολές της στο ενιαίο KKE Εσωτερικού, στο KKE Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και στο Ρήγα Φεραίο.

Kίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς

H KEΔA ιδρύθηκε στις αρχές του 2001 από πρώην στελέχη του KKE, όπως ο Δημ. Κωστόπουλος και ο Γ. Θεωνάς, που είναι και ο επικεφαλής της μετά την αποχώρηση του πρώτου.
Kafeneio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ