2012-05-28 13:28:07
Φωτογραφία για H UEFA αποθεώνει τον Ολυμπιακό
Διθυραμβικά σχόλια για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε αφιερώνει η UEFA στο αφιέρωμά της για τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα. Ποιον έχρισε MVP, "παίκτη για να δεις" αλλά και ομάδα-έκπληξη.

"Στην κορυφή από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έχασε το προβάδισμα σε τρεις περιπτώσεις, πριν τελικά φτάσει στην κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος τα 16 τελευταία χρόνια και του 39ου συνολικά.

Αν και ο Παναθηναϊκός ήταν για κάποιο διάστημα στην κορυφή, σταδιακά έχανε έδαφος και τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές, που είχαν την καθοδήγηση του πανέξυπνου Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του τερμάτισε στην 4η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του", αναφέρει αρχικά η ιστοσελίδα της UEFA στο κείμενο-αφιέρωμά της για τα δρώμενα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα το 2011-2012, για να προσθέσει:

"Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο πρωτάθλημα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, είχε  +53 στη διαφορά τερμάτων ενώ ήταν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη, έχοντας 23 σε σύνολο 30 αγώνων.


Η ήττα με 1-0 από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του έδωσε σημαντική ώθηση, καθώς ακολούθησε ένα σερί εννέα αγώνων που δεν δέχτηκε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Με το εκτός έδρας 1-0 επί του Παναιτωλικού εξασφάλισε δε και μαθηματικά τον τίτλο με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Η UEFA ακτινογραφεί το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα

 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα και νοοτροπία πρωταθλητή καθώς κατάφερα να καλύψουν δύο φορές ντεζαβαντάζ πέντε πόντων, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε μία θρυλική φυσιογνωμία, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Με τη νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 15ο νταμπλ, στο τελευταίο μάλιστα επίσημο ματς του Βαλβέρδε στον πάγκο.."

H ιστοσελίδα της UEFA επέλεξε για παίκτη της χρονιάς στη φετινή Superleague τον Κέβιν Μιραλάς και "υπέδειξε" τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ως τον παίκτη που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, ενώ χαρακτήρισε ομάδα-έκπληξη τον Ατρόμητο.

Επίσης στάθηκε στον αριθμό "27" υπενθυμίζοντας ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό εξσφαλίζοντας τον τίτλο όλες τις φορές από την 27η αγωνιστική (τρεις πριν το τέλος)

πηγή: sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ