2018-01-17 13:44:26
Φωτογραφία για Βασίλης Κεδίκογλου: Η άγρια κόντρα με τον Γιαννόπουλο και το αξέχαστο χαστούκι στη Βουλή (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Οι παλαιότεροι σίγουρα θυμούνται τους επικούς τσαμπουκάδες του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου που «έφυγε» χθες από τη ζωή Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στην πολυετή κοινοβουλευτική θητεία του ήταν το χαστούκι που έδωσε στον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα το 1993. Ήταν μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής και ο Κεδίκογλου αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης, που επανέφερε απόστρατους στο στράτευμα. Ξάφνου, ο συνάδελφος του ΚΚΕ τον ρωτά: «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;». Η ατάκα «απασφαλίζει» τον ευαίσθητο ψυχισμό του Κεδίκογλου. Σε λίγα δευτερόλεπτα και πηδώντας δυο – δυο τα έδρανα προσγειώθηκε επί του Στρατή Κόρακα, χαρίζοντάς του το ιστορικό προνόμιο του πρώτου βουλευτή μετά την εποχή του Ελ. Βενιζέλου που υπέστη – ηχηρό σύμφωνα με τους αυτόπτες – χαστούκισμα εντός του Κοινοβουλίου.

Οι ομιλίες του Βασίλη Κεδίκογλου στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, εξαντλούνταν συχνά από τα επιχειρήματα, και έρχονταν σε λεκτική αντιπαράθεση με άλλους συναδέλφους του πολιτικούς, όπως ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ενώ διαφώνησε έντονα με σημαντικές προσωπικότητες του κόμματος του, όπως ο Γεράσιμος Αρσένης και αργότερα με τον Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας του


Στην ιστορία έχουν μείνει οι καβγάδες του με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, καθώς ο Β. Κεδίκογλου αμφισβητούσε την… ηρωική νιότη του και το αντιστασιακό παρελθόν του Ε. Γιαννόπουλου.

Η απάντηση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου: «Βούλωστο παρανοϊκέ και σχιζοφρενή…», καθώς και άλλα όπως «ψυχοπαθή προσωπικότητα εκτός ψυχιατρείου», «δείλαιος», «άνανδρος», αλλά και: «Ο πατέρας του υπήρξε πατεντάτος δωσίλογος, διερμηνέας και συνεργάτης των Γερμανών και μαυραγορίτης!».

Οι δύο άνδρες είχαν και δικαστική διαμάχη στη συνέχεια με αγωγές και μηνύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
eviazoom
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ