2018-01-17 18:29:09
Φωτογραφία για “Όχι” από τους οπτικούς στην υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ – Ποιες είναι οι θέσεις τους
Οι οπτικοί εγκαλούν τη διοίκηση του Οργανισμού πως τούς καλεί να υπογράψουν σύμβαση που δεν έχουν δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει.

IATRONET

Δεν προτίθενται να υπογράψουν οι οπτικοί συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, για προμήθεια γυαλιών και ειδών οράσεως.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών, απαντώντας στην πρόσκληση του Οργανισμού προς τον κλάδο για υπογραφή σύμβασης.

Για την άρνησή τους, οι οπτικοί παραθέτουν τους εξής λόγους:

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους οπτικούς από το 2011 (αφορούν τα Ταμεία που συγχωνευτήκαν σε αυτόν).

Επιβάλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων, για τα οποία θα έχουν ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.

Για τη δέσμευση του Οργανισμού περί εξόφλησης σε 90 μέρες, αναρωτιούνται πώς θα χρηματοδοτούν σε αυτό το διάστημα τις αδύναμες – έπειτα από επτά χρόνια κρίσης – επιχειρήσεις τους.


Σύμφωνα με τους οπτικούς, συνάδελφοί τους οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχουν οφειλές, λόγω της κρίσης, βρέθηκαν σε δυσχερέστερη θέση εξαιτίας απλήρωτων διατακτικών από Ταμεία.

Το προεδρείο του Συλλόγου είχε προτείνει στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσει ο κλάδος, αναλαμβάνοντας όλη την γραφειοκρατία, ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές.

Αρνητικός

Αυτό, υπό την προϋπόθεση πως η είσπραξη θα γίνονταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.

Οι οπτικοί εγκαλούν τη διοίκηση του Οργανισμού πως τούς καλεί να υπογράψουν σύμβαση που δεν έχουν δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει “Τελικά, η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας;”, αναρωτιούνται, για να σημειώσουν:

"Το να απομονώνεις, κάθε φορά, έναν επαγγελματικό κλάδο και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα” Μείωση

Το προεδρείο του Συλλόγου καλεί τη διοίκηση να δηλώσει καθαρά εάν θέλει να μειώσει τις δαπάνες:

“Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των οπτικών, εξυπηρετώντας τι”;

Οι οπτικοί καλούν τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο όποιος προστατεύει τη Δημόσια Υγεία.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ