2018-01-17 19:00:48
Φωτογραφία για Η διάσωσης μιας γερακίνας απο τον ΠΑΝΟ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ απο την Πλαγιά.
Πρόκειται για μια ενήλικη γερακίνα με κάταγμα αριστερού φτερού από πυροβολισμό. Φέρει τραύμα 5 περίπου ημερών. Είναι πολύ αδύναμη αλλά θα καταφέρει να επιστρέψει στην φύση.

Το άγριο πουλί  βρέθηκε στο κεντρικό δρόμο πριν την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, από το μέλος και εθελοντή της Ελληνικής ορνιθολογικής Εταιρείες Παναγιώτη Μπουρδάρα από την Πλαγιά.

Μετά από συνεννόηση στάλθηκε στο κέντρο αποκατάστασης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθηνά από όπου και θα ενημερωθούμε για την περαιτέρω κατάσταση του πτηνού.

Θέλω να ευχαριστήσω το ΚΤΕΛ Λευκάδας για την βοήθεια και ευαισθησία που δείχνει στο θέμα για ακόμα μια φορά, στέλνοντας δωρεάν και με ασφάλεια το πτηνό στην Αθηνά. Και ειδικότερα τα κορίτσια του ΚΤΕΛ Σοφία Βουκελάτου για τον συντονισμό και Χριστίνα Γεωργάκη για την βοήθεια να συσκευαστεί σωστά το πτηνό και να του παρέχουμε νερό για το ταξίδι.

Τέλος, να πω στο φίλο κυνηγό, ότι το γεράκι είναι προστατευόμενο είδος. Τρώει φίδια, ποντίκια, και έντομα. Η παρουσία του είναι χρήσιμη για την ισορροπία της φύσης.

Πάνος Μπουρδάρας

Άρωμα Λευκάδας: υποστηρίζουμε με χαρά κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει το ευαίσθητο θέμα της άγριας ζωής, έχοντας την εντύπωση πως το σύνολο της κοινωνίας δεν δείχνει ευαισθησία. Η προσπάθεια που κάνει τόσο ο κ. Μπουρδάρας όσο και όλοι όσοι κάθε φορά συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, μας συγκινεί και μας χαροποιεί.

http://aromalefkadas.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
True Justice στο Epsilon!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
True Justice στο Epsilon!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ