2018-01-18 10:14:37
Φωτογραφία για Σου λείπει η πρώην σου; Ούτε να το σκέφτεσαι... Επτά λόγοι να μην επανασυνδεθείς μαζί της για κανένα λόγο
Επτά θαύματα του κόσμου. Επτά πληγές του Φαραώ. Επτά χρόνια φαγούρα. Με αυτά τα τελευταία, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λιγάκι εκτενέστερα στο παρακάτω κείμενο.

Ο λόγος; Μα, φυσικά εσύ και οι φαϊνές ιδέες σου να γυρίσεις πίσω στην πρώην. Δεν θα ρωτήσουμε αν πας καλά, γιατί, εντάξει, προφανώς για να το σκέφτεσαι, δεν πας. Θεωρούμε χρέος μας όμως να σου κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου δίνοντάς σου επτά λόγους να μην περάσεις τις πύλες της... επανασύνδεσης.

Breath in, breath out και ξεκινάμε...

Υποδηλώνει ανασφάλεια

Μην κοροϊδευόμαστε: μπορεί το «καλύτερα μόνος μου εγώ και ο πόνος μου να κάνουμε παρέα» του Γιώργου Αλκαίου να έγινε σουξέ, αλλάδύσκολα ένας άντρας αντέχει τη μοναξιά για πολύ καιρό - ειδικά όταν η τελευταία του σχέση δεν ήταν δύο μηνών αλλά δύο αιώνων. Τις περισσότερες φορές, η απόφαση για επιστροφή στην πρώην πηγάζει από σκέτο φόβο επανένταξης στην «ελεύθερη αγορά». Με άλλα λόγια, αντί να προσπαθήσει να κερδίσει μία άγνωστη με άγνωστα κουσούρια και άγνωστες απαιτήσεις, προτιμά να επιστρέψει στα κλασικά εικονογραφημένα. Άλλο πράγμα, όμως, το «δε θέλω να χάσω τη βολή που είχα μαζί σου» και άλλο το «δε θέλω να χάσω εσένα». Μην μπερδευόμαστε, ναι;


Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται

Ακόμη και αν το έχουν φτιάξει «ο Σεφ και ο Σεφ του» - μαζί. Όσο και αν κάποτε περνούσατε καλά και εμείς καλύτερα, τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Όπως και τα ζητούμενα. Εάν αυτό που αποζητούσαμε ήταν μία σχέση όπως αυτή που πρόσφατα έληξε τότε πολύ απλά αυτή δεν θα είχε τώρα το στεφάνι με τη μοβ πένθιμη κορδέλα από πάνω της αλλά το άλλο, το πιο μικρό.

Με άλλα λόγια, χίλιες φορές ντελίβερι.

Από τα κόλλυβα πας στα κουφέτα με συνοπτικές διαδικασίες

Προς συμπλήρωση του «από πάνω», έχε υπόψη σου ότι όταν επιστρέφεις κοντά της, καλό θα ήταν να είσαι έτοιμος να βάλεις και εκείνο το κουστουμάκι το στενό με την τσάκιση - το γαμπριάτικο. Προφανώς και αν επιστρέψει σε εσένα θα το κάνει για να πάτε ένα βήμα παρακάτω. Αλλιώς, γιατί να χάνει το χρόνο της;

Υ.Γ.: Και γάμο να μην θέλει, που εντάξει, δεν είναι και απίθανο, μια συγκατοίκηση, ένα σύμφωνο συμβίωσης, μία δήλωση αιώνιας αγάπης βρε αδερφέ, θα στη ζητήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση.

Τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) δεν πετυχαίνει

Γιατί έχετε «φαγωθεί». Γιατί ο ένας ή ο άλλος ή και οι δυο πήγανε παρακάτω (καλά ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, μην το δοκιμάσεις καν, δεν πρόκειται να τραβήξει ούτε με κοντέινερ). Γιατί «μια φορά μονάχα φτάνει να ραγίσει το γυαλί» (Όπα).

Δε θέλουμε να σε απογοητεύσουμε αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε σε σένα ούτε σε εκείνη. Μπορεί ο πρώτος μήνας - λέμε τώρα - να πάει καλά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι τα προβλήματα που σας οδήγησαν στον προηγούμενο χωρισμό να έρθουν και πάλι στην επιφάνεια.

Δε θέλεις εκείνη, αλλά τη σχέση που είχες μαζί της

Η μία και μοναδική ερώτηση που οφείλεις να θέσεις στον εαυτό σου πριν κάνεις το οποιοδήποτε βήμα επαναπροσέγγισης είναι η εξής: Θέλεις να γυρίσεις σε εκείνην; Σου λείπει αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα ή μήπως η σχέση που είχες μαζί της;

Σε προλαβαίνουμε: Όχι, δεν είναι το ίδιο. Τις περισσότερες φορές, αυτό που μας λείπει από το παρελθόν μας είναι η κατάσταση και όχι το πρόσωπο. Ή - για να το πούμε κάπως πιο μπακαλίστικα - δε σου λείπει εκείνη, αλλά τα «στανταράκια» που σου παρείχε (η ηρεμία, οι χαλαρές βραδιές σπίτι, η σίγουρη συνουσία, τέτοια πράγματα).

Είναι θέμα συνήθειας (και θεματάρα εγωισμού)

Πολλές φορές δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι η ζωή μας αλλάζει. Ή, ακόμα χειρότερα, ότι συνεχίζεται ή θα συνεχιστεί αργά ή γρήγορα με έναν άλλον άνθρωπο (και στα δύο στρατόπεδα). Κυρίως, αυτό το τελευταίο.

Πρώτα έρχεται εκείνο το κλασικό: «τώρα τη φιλάει άλλος» με το «τη θέλω πίσω» να ακολουθεί κατά πόδας. Τώρα συγνώμη, έτσι όπως το διαβάζεις δεν εντοπίζεις ένα μικρό, ελάχιστο (υπέρογκο) εγωισμούλη; Ναι, και εμείς αυτόν βλέπουμε. Γιατί αυτός υπάρχει. Μόνο αυτός για την ακρίβεια.

Θα πρέπει να αλλάξεις χαρακτήρα

Γιατί αυτός τα φταίει όλα. Όχι, δεν πρόκειται για κανενός είδους φεμινιστικού ντελίριου. Η επαναπροσέγγιση είναι μία μικρή υποχώρηση. Ο μόνος τρόπος να τη φέρεις πίσω είναι να παραδεχτείς ότι έσφαλες. Εσύ δεν είσαι που θέλεις να ξαναπροσπαθήσεις; Ναι, όλοι ξέρουμε ότι φταίγατε και οι δύο, σε εσένα όμως ανήκει η φαϊνή ιδέα της επιστροφής (καλά να πάθεις).

Δεν παίζει ρόλο ο λόγος που χωρίσατε. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ποιος από τους δύο «λύγισε». Έχουμε μάχη εδώ. Προς το παρόν λοιπόν, εκείνη νικάει πανηγυρικά. Οπότε, αν το κάνεις το διάβημα, προετοιμάσου για αλλαγές. Πολλές και γρήγορες.

Υ.Γ. ή μάλλον απλή απορία: Άν είχες σκοπό να αλλάξεις αυτά που την ενοχλούν γιατί δεν το έκανες εξαρχής να τελειώνουμε;

Ex girlfriend is coming...

Σε περίπτωση που επιμένεις ακόμα να γυρίσεις πίσω στην αγκαλιά της, δύο τινά παίζουν: Ή είσαι υπερβολικά απελπισμένος ή τη θέλεις απελπισμένα. Αν είναι το πρώτο, μία ψυχανάλυση ίσως βοηθήσει. Αν είναι το δεύτερον τότε ίσως αξίζει μία προσπάθεια.

Προσοχή όμως: Φρόντισε πριν κάνεις το οτιδήποτε να είσαι συνειδητοποιημένος. Τα ναι-μεν-αλλά-δεν-ξέρω-ας-το-δούμε-αλλά-δεν-είμαι-σίγουρος κράτα τα για καμία δήλωση on camera που συνηθίζεται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΣΑΕΜΘ: Ζήτω η τρέλα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΣΑΕΜΘ: Ζήτω η τρέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ