2012-05-28 14:31:05
Φωτογραφία για Μια άλλη οπτική γωνία από αναγνώστη
Είναι σίγουρο ότι τα συμφέροντα του δανειστή και του δανειζόμενου δεν μπορεί να είναι τα ίδια. Ο πρώτος θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα και ο δεύτερος να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα.

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών των δύο μερών χρησιμοποιούνται θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Θεμιτά μπορεί να είναι οι ενοχλήσεις για τις υποχρεώσεις και αθέμιτα οι απειλές.

Σαν χώρα έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά σε σημείο να έχουμε 2000 αυτοκτονίες, 1.000.000 και πάνω ανέργους, επιχειρήσεις να κλείνουν καθημερινά και το μέλλον να προβλέπεται δυσοίωνο. Και τώρα έχουμε τις απειλές οτι θα σας βγάλουμε από το ευρώ, θα σας υποτιμήσουμε και άλλα ωραία πράγματα. Άποψη μου είναι οτι είναι απειλές διότι βλέπουν όχι οτι μπορεί βγει ο κάθε Τσίπρας αλλά οτι δεν θα ξαναβγούν αυτοί με τους οποίους τα βρήκαν και φτιάξανε τα μνημόνια.

Στο κάτω-κάτω πόσο πιο κάτω θα φτάσω; θα διπλασιάσω τους ανέργους μου ή τις αυτοκτονίες; Λίγο παράλογο μου φαίνεται. Να αυτοαμυνθώ και να μάθω να ζω με πιο λίγα μου φαίνεται πιο πιθανό.


Η άλλη λύση είναι να ξαναψηφίσω αυτούς που με φέραν εδώ -δίνοντας τους χάρη για όσα έκαναν-και να ελπίζω να μην τα ξανακάνουν, να μην ξαναβρεθεί νέος Άκης να παίρνει προμήθειες από τον Γερμανό-Ρώσο, να μην ξανακλέψουν τον τόπο οι ίδιοι πολιτικοί κλπ.

Στο κάτω-κάτω μόνο ένας άφθαρτος στην πολιτική ή κάποιος που αγνοεί τον κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίσει τα κοράκια και τους λύκους που περιμένουν έξω από το μαντρί. Και γιατί να μην καταλήξω σε μια λύση διαφορετική; Τους άλλους τους δοκίμασα και την έφαγα. Τώρα πρέπει να αλλάξω και εγώ πολιτική.

Και όσο τους βλέπω να συσπειρώνονται και να φοβούνται, τόσο πιο πολύ πιστεύω οτι έχω δίκιο.Με τρέφει ο φόβος τους οτι μπορεί να χάσουνε την κουτάλα και τα ζουμιά.

Μεγάλο νόημα από τον στίχο του Σφακιανάκη που έχει εφαρμογή στο σήμερα "πρόβατα ξυπνάτε, λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα"

Σε αυτή την μάχη είμαστε ΕΜΕΙΣ και ΑΥΤΟΙ. Ψηφίζουμε για να ζήσουμε ΕΜΕΙΣ ή για να ξαναπλουτίσουν ΑΥΤΟΙ;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ