2018-01-18 17:37:18
Φωτογραφία για Μένει... μέχρι να φύγει η 32η ΤΑΞΠΝ. Αναβαθμίζεται το Στεφανοβίκειο ενημέρωσε ο Καμμένος
■ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ 304 ΠΕΒ ΚΑΙ 307 ΤΣΥΑΥ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ.

■ Ισοδύναμα υποσχέθηκε ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν μετακινηθούν οι Πεζοναύτες.

Μένει... μέχρι να φύγει η 32η Ταξιαρχία Πε­ζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πά­νος Καμμένος υπόσχεται ισοδύναμα σε περίπτωση που, όταν οριστικοποιηθεί ο επανασχεδιασμός της στρατιωτικής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, κριθεί απαραίτητο να υπάρξει μετακίνηση της μονάδας.

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα όσον αφο­ρά την τύχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ότι σχεδιάζεται η μετακίνησή της. Στη χθεσινή (16/01/18) σύ­σκεψη στο Πεντάγωνο συμμετείχαν ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, με τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, την τέως υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον γενικό γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστα Βογιατζή, τον Συντο­νιστή της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρ­τήτων Ελλήνων νομού Μαγνησίας Σίμο Σάμιο και εκπρόσωπο της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ειδικά για το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας, επιχείρησε να είναι καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, ενώ διαβεβαίωσε πως αν στο πλαίσιο του σχεδιασμού που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις κριθεί απαραίτητη η μετακίνηση της Μονάδας, θα υπάρξουν ισοδύναμα, που θα αποφέρουν οι­κονομικό και κοινωνικό όφελος στην περιοχή. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει, ότι το θέμα παρα­μένει ανοιχτό, μέχρι τουλάχιστον να ληφθούν οι αποφάσεις σε στρατιωτικό επίπεδο από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων που συνεδριάζει τέλος Ιανουαρίου.

Επιβεβαίωση για τα αμερικανικά ελικόπτερα

Επίσης ο κ. Πάνος Καμμένος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι αναβαθμίζεται το Στεφανοβίκειο, καθώς θα δημιουργηθεί διακλαδική σχολή πιλότων, αλλά και το 304 ΠΕΒ, το οποίο θα αναλάβει την εξυπηρέτηση και συντήρηση των νέων ελικοπτέρων που αποκτά η Αεροπορία Στρατού.

Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση του ΤΑ­ΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο οποίος με αποκλειστικό δημοσί­ευμα στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Δευτέρας», ενημέρωνε την κοινή γνώμη ότι «τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης αλλά και (ελαφράς) επι­θετικής κρούσης τύπου «ΟH-58D Kiowa War­rior», που αποφάσισε να εντάξει στο ενεργητικό της η Αεροπορία Στρατού μετά το πράσινο φως του ΚΥΣΕΑ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο Στεφανοβίκειο, η 1η ΤΑΞΑΣ στο 307 ΤΣΥΑΥ.

Τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα αποσύρθη­καν από τον αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα, με την πρώτη παρτίδα να έρχεται τον Μάρτιο, με μόλις 45 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί και η Τεχνική σύμβαση Υποστήριξης, ενώ τους κύκλους της εκπαίδευσης των τεχνι­τών του 307 ΤΣΥΑΥ θα αναλάβουν Αμερικανοί συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ, όπου οι τεχνίτες θα μεταβούν από τη μονάδα του Στεφανοβικείου.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, προσδίδουν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψη­λής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο/καταδείκτη... και επιτρέπει να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, εκτός των ελι­κοπτέρων Απάτσι.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη χθεσινή συνάντηση

Η ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Άμυνας για τη συνάντηση, είναι η ακόλουθη:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Κομμέ­νος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυ­νας Δημήτρης Βίτσας συναντήθηκαν με τους βουλευτές νομού Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλλή και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, την τέως υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δι­κτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον γενικό γραμ­ματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μα γνησίας Κώστα Βογιατζή, τον συντονιστή της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελ­λήνων νομού Μαγνησίας Σίμο Σάμιο και εκπρό­σωπο της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη Μαγνησία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και οι αποφάσεις είναι οι εξής:

1. Δεν υπάρχει καμία τετελεσμένη απόφαση για αλλαγή δυνάμεων και παρουσίας των Ενό­πλων Δυνάμεων στον νομό Μαγνησίας πέραν 

α) της δημιουργίας Διακλαδικής Σχολής Εκπαίδευ­σης Πιλότων και πληρωμάτων στο Στεφανοβίκειο και

β) της αναβάθμισης του στρατιωτικού εργοστασίου 307 ΠΕΒ και της ενίσχυσής του για την εξυπηρέτηση νέων ελικοπτέρων που απο­κτά η Αεροπορία Στρατού και τη συντήρηση σχεδόν του συνόλου των ελικοπτέρων όλων των κλάδων.

2. Οποιαδήποτε απόφαση στο μέλλον, στο πλαίσιο ανασχεδιασμού της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιθανή μετακίνηση προσωπικού, θα έχει πλήρες στρατιωτικό και κοινωνικό ισοδύ­ναμο, για το οποίο προ πάσης απόφασης θα υπάρχει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυ­νας ξεκαθαρίζεται ότι η Μαγνησία, και γενικότε­ρα η περιοχή της Θεσσαλίας, αποτελεί βασικό πυλώνα των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-17/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ