2018-01-18 19:20:41
Φωτογραφία για Το Ιόνιο πιο σεισμογενής περιοχή στην Ευρώπη
          Την έκτη θέση στον κόσμο στις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου έχει η Ελλάδα. Αν και κατέχει το 0,02 της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας κάθε χρόνο και πλέον του 50% της ευρωπαϊκής.

       Πρώτη είναι η Ιαπωνία και ακολουθούν η Δημοκρατία Βανουάτου ή Νέες Εβρίδες, το Περού, τα Νησιά του Σολομώντα και η Χιλή.

         Η Ελλάδα έχει 157 ενεργά σεισμικά ρήγματα που έχουν δώσει 570 σεισμούς μεγαλύτερους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκ των οποίων, οι 20 σημειώθηκαν στη Ζάκυνθο, οι 17 στην Κεφαλλονιά και οι 16 στη Λευκάδα κατατάσσοντας το Ιόνιο ως την πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας και κατ επέκταση ολόκληρης της Ευρώπης αφού η Ελλάδα είναι η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης......      Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης σε ημερίδα για τους σεισμούς, που οργάνωσε ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης.


          Όπως είπε, ζωτικής σημασίας είναι η σωστή ενημέρωση και η γνώση των μέτρων προστασίας, τα οποία αποτελούν «ασπίδα» για τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

           Στη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρός της, Αθανάσιος Σωτηράκης, «με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παραρτήματα σε όλη τη χώρα, περισσότεροι από 3.500 εθελοντές, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

https://www.mylefkada.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ