2018-01-18 20:31:24
Φωτογραφία για Τεράστιο οπλοστάσιο στο σπίτι ηλικιωμένου στα Ιωάννινα
Έγινε έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη του 76χρονου άνδρα όπου βρέθηκαν δεκάδες όπλα, εξαρτήματα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες άγνωστης προέλευσης Ολόκληρο στρατό θα μπορούσε να εξοπλίσει με τον οπλισμό που είχε παράνομα στην κατοχή του ένας

ηλικιωμένος Έλληνας, ο οποίος φαίνεται ότι εργαζόταν ως οπλουργός στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφαλείας, έγινε έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη του 76χρονου άνδρα όπου βρέθηκαν δεκάδες όπλα, εξαρτήματα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες άγνωστης προέλευσης. Όλα κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο, ενώ στα πυροβόλα όπλα θα γίνει και βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τρία πιστόλια, τρία περίστροφα, ένα πιστόλι replica, 20 κυνηγετικά όπλα, οκτώ αεροβόλα και δυο μονόκαννα τυφέκια, 69 σκελετοί, κάνες, κλείστρα, βυκία και άλλα εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 792 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων 90 από τα οποία αβολίδωτα, τέσσερις γεμιστήρες πιστολιού και ένας κυνηγετικού όπλου.


Ακόμη, κατασχέθηκαν 12 κουτιά με πυρίτιδα συνολικού βάρους ενός κιλού και 385 γραμμαρίων, 16 μαχαίρια, 299 κάλυκες κυνηγετικού όπλου με τα καψύλλιά τους, μεταλλικά σφαιρίδια για σκάγια βάρους 467 γραμμαρίων, 495 καψύλλια για την αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων και ένα μηχάνημα αναγόμωσή τους. Ο 76χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων με κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ