2018-01-19 00:02:20
Φωτογραφία για Ταχύτατη η εξάπλωση της ιλαράς. Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα
Βίκυ Καρατζαφέρη - Healthmag.gr

Ακάθεκτη "προελαύνει" η ιλαρά και με την έξαρση και της γρίπης, να είναι προ των πυλών, οι ειδικοί σημαίνουν συναγερμό.

Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί 1.185 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα.

Ο εβδομαδιαίος απολογισμός είναι βαρύς και εντείνει τις ήδη έντονες ανησυχίες, καθώς σημειώθηκαν 117 νέα περιστατικά. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει την εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και δεν αποκλείει την "εκτίναξη" των περιστατικών και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Με τις παρούσες συνθήκες συστήνεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) σε παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.


Η κατάσταση, όμως, αναμένεται να επιδεινωθεί, δεδομένου ότι έχουμε μπει στην εποχή της γρίπης και Κύριος οίδε τι θα γίνει με τα ανεμβολίαστα περιστατικά και με τις νοσηλείες στις ΜΕΘ.

Οι Έλληνες εντατικολόγοι επισημαίνουν για άλλη μια φορά την ελλιπή στελέχωση των ΜΕΘ και τις κλειστές κλίνες, ενόψει των αναγκών που θα δημιουργηθούν, όχι μόνο από την έξαρση της ιλαράς, αλλά και από την εποχική γρίπη, που, ήδη, σαρώνει σε άλλες χώρες και πλησιάζει κι εδώ απειλητικά.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ