2018-01-19 00:22:27
Φωτογραφία για Πετρόπουλος: Toν Μάρτιο ο συμψηφισμός εισφορών των επαγγελματιών
Τον ερχόμενο μήνα θα αναρτηθούν οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016, ενώ τον Μάρτιο θα γίνουν οι επιστροφές ή οι επιπλέον επιβαρύνσεις λόγω των συμψηφισμών των εισφορών του 2015 και του 2016.

zougla.gr

Αυτό δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο μείζον θέμα του συμψηφισμού των εισφορών του 2015 (σ.σ.: που καταβλήθηκαν μέσα στο έτος 2017 βάσει των σχετικών ειδοποιητηρίων του Ε.Φ.Κ.Α.) με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016, σημείωσε ότι η εκκαθάριση των εισφορών με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και οι όποιες επιστροφές ή οι συμψηφισμοί θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2018. 

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε και για ποιο λόγο θα γίνει η εκκαθάριση τον Φεβρουάριο του 2018.

Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ, με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές «πήγαν λίγο πίσω» και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν.


Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε, επίσης, ότι σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 ευρώ και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. «Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε και αυτό το επίπεδο, αυτήν την γκάμα ασφαλισμένων να την προσεγγίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ