2018-01-19 07:19:16
Φωτογραφία για Πώς τακτοποιεί τα emails της η πιο οργανωτική γυναίκα στον κόσμο
Όταν η Marie Kondo θέλει να χαλαρώσει, καθαρίζει. Για εκείνη, η οργάνωση του σπιτιού αποτελεί την απόλυτη κάθαρση. Οι μέθοδοι της είναι τόσο ιδιόρρυθμες και ακριβείς. Και ένα τόσο οργανωμένο άτομο δεν θα μπορούσε να μην έχει βρει ένα κατάλληλο σύστημα για την οργάνωση της ψηφιακής του ζωής. Παρακάτω ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές της για να έχετε ένα οργανωμένο email:

1. Μην δημιουργείτε πάρα πολλούς φακέλους

Σε αντίθεση με την φυσική τακτοποίηση, ένα από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής «τακτοποίησης» είναι σίγουρα αναζήτηση. Ειδικά σε προσωπικούς λογαριασμούς, δεν είναι απαραίτητο να ταξινομείτε τα μηνύματά σας σε λεπτομερείς κατηγορίες, δημιουργώντας υποφακέλους κάτω από φακέλους.

Η Kondo ταξινομεί το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο σε δύο κατηγορίες: «Μη επεξεργασμένα» και τα «Αποθηκευμένα». Τα μηνύματα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία παραμένουν στα εισερχόμενα – αυτά είναι μηνύματα που δεν διαβάζονται, χρειάζονται απαντήσεις ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλουν χρόνο. Από την άλλη, τα αποθηκευμένα μηνύματα είναι αυτά που έχει διαβάσει.


2. Διαβάστε τα μηνύματά σας όσο πιο σύντομα γίνεται

Από το να ξοδεύετε τον ελεύθερό σας χρόνο διαβάζοντας τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα, προσπαθήστε να τα διαβάζετε την ώρα που τα λαμβάνετε προκειμένου να αποφύγετε ένα βουνό μηνυμάτων.

3. Διαγράψτε

Εάν γνωρίζετε ότι ένα μήνυμα δεν σας είναι πλέον χρήσιμο, καλό είναι να το διαγράψετε. «Προσπαθώ να αφήσω τα περιττά πράγματα και να κρατώ τον εαυτό μου όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ», τονίζει η Kondo.

4. Ελαχιστοποιήστε τις αντιπερισπασμούς

Η Kondo έχει ένα iPhone κι επιλέγει να έχει ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αθόρυβες.

5. Εγκαταλείψτε το Facebook, εάν δεν θα σας προσφέρει χαρά

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο που δημιουργεί χαρά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ανθρώπου να να επικοινωνούν με τους φίλους τους, αναφέρει η Kondo. Αλλά αν σας κουράζει, εγκαταλείψτε το.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ