2018-01-19 13:34:17
Φωτογραφία για Κύπρος: Χιλιάδες ξεκρέμαστοι από τα dreambox
Νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες σε σχέση με το κύκλωμα για τα dreambox, ενώ χιλιάδες συνδρομητές παρέμειναν ξεκρέμαστοι, αφού οι σέρβερ που έστελναν σήμα έχουν ξηλωθεί. Χθες το Δικαστήριο ανανέωσε για άλλες πέντε ημέρες το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων από την Λεμεσό, ενώ ο τρίτος ύποπτος από την Λάρνακα αφέθηκε ελεύθερος για να κληθευτεί αργότερα. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των εκατό καταθέσεων από την Αστυνομία, ενώ υπολείπονται άλλες πενήντα περίπου.

Από το ξήλωμα του κυκλώματος στην Κύπρο σε επιχείρηση που έγινε ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, συνδρομητές έχουν μείνει χωρίς σήμα, αφού κατασχέθηκαν τα μέσα τα οποία εξέπεμπαν σήμα στους σέρβερ τους.

Χαρακτηριστικό του πόσοι έχουν επηρεαστεί από τη δράση της Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι μόνο χθες από την εξέταση ενός τεκμηρίου εντοπίστηκαν 150 συνδρομητές. Η Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον συνδρομητών, ωστόσο αναμένεται ότι κάποιοι εξ αυτών θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε μελλοντική δίκη.


Παράλληλα με την ανάκριση υπόπτων, αναμένεται η δικανική εξέταση τεκμηρίων για να διαπιστωθεί από πού λαμβανόταν σήμα, πού εξέπεμπε και πώς διοχετευόταν στους συνδρομητές.

Σημειώνεται ότι κατά τις έρευνες στην Κύπρο, στα υποστατικά των υπόπτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκάδες android boxes τα οποία πιστεύεται ότι φέρουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τη θέαση συνδρομητικών καναλιών μέσω streaming, αποσυνδεδεμένοι servers, σκληροί δίσκοι, usb, έγγραφα, χρηματικό ποσό €600 καθώς και σημειώσεις με εκατοντάδες πελάτες.

Επίσης, στο εξωτερικό διενεργήθηκαν έρευνες σε 17 οικίες, ενώ κατασχέθηκαν 84 servers και 70 δορυφορικοί δέκτες, αποκωδικοποιητές, Η/Υ και λογιστικά έγγραφα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας, που διενεργήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο και αλλού και είχε επιφέρει ένα γερό κτύπημα στο κύκλωμα ο εγκέφαλος του οποίου ήταν Ελλαδίτης, έγινε μετά από καταγγελίες στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ