2018-01-19 14:27:26
Φωτογραφία για Ηλεία: Ελεύθερος ο 14χρονος «Αστακός» – Στον Ανακριτή οικειοθελώς ο «Κατσικής» και ο «Αρνάκης»
Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο 14χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το πρωί της Τρίτης στη Ζαχάρω, όταν αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή και να τραπεί σε φυγή. Στον ανήλικο, στον οποίο έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «αστακός», επιβλήθηκε ο όρος της επίβλεψης και επιτήρης από επιμελητή ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου παρουσιάστηκαν και οι δύο ενήλικες με τους οποίους ο μικρός επιχείρησε να διαπράξει την κλοπή, ο 30χρονος  «αρνάκης» και ο 19χρονος «κατσίκης»,  κατόπιν παρότρυνσης και συμβουλής του συνήγορου υπεράσπισης, και απολογήθηκαν από κοινού στον Ανακριτή Πύργου. Στους δύο ενήλικες επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της παρουσίασης μίας φοράς τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Εις βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπών από δύο ή περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση (συμμορία) τετελεσμένες και σε απόπειρα.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «εγκέφαλος» θεωρείται ο 30χρονος «αρνάκης»,  ο οποίος ήταν και ο οδηγός και ιδιοκτήτης του μαύρου Άουντι που ξεκινούσε από τη Γαστούνη για τη Ζαχάρω, με στόχο τις κλοπές στα σπίτια των ανυποψίαστών πολιτών, ιδιαίτερα τις Τρίτες.

Το πρωί της Τρίτης μετέβησαν και οι τρεις με το αυτοκίνητο στη Ζαχάρως και μέσα στο σπίτι μπήκαν οι δύο μικρότεροι, ο «Αστακός» και ο «Κατσίκης», ενώ «Αρνάκης» περίμενε στο τιμόνι. Όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ, η αποτυχημένη απόπειρα κλοπής στάθηκε μοιραία για τον 14χρονο «Αστακό», καθώς τον συγκράτησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν τη σύλληψη.

Ο συλληφθείς στην κατάθεσή του είπε ότι είναι τρία χρόνια που γίνεται αυτή η ιστορία, αποκάλυψε ο ίδιος σπίτι-σπίτι πού είχαν «χτυπήσει» και ότι οι κλοπές γίνονταν με τον ίδιο τρόπο (παραβίαση με αιχμηρό αντικείμενο), προσθέτοντας ότι αρχηγός της σπείρας ήταν ο 30χρονος «Αρνάκης». Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δικαστικές και τις αστυνομικές αρχές ερευνάται το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων συναυτουργών στις κλοπές καθώς και η πιθανή τέλεση παρόμοιων αδικημάτων κατά το παρελθόν. Συνηγόρος υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων είναι ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Δημήτρης Καραγιάννης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ