2018-01-19 14:43:33
Φωτογραφία για Θλίψη και οργή στον κάμπο της Ηλείας για τη νέα καταστροφή: Μας πήρε και μας σήκωσε!
Μετρούν και πάλι τις πληγές του αρκετοί αγρότες του Κάμπου... από τις ζημιές που προκάλεσε σε γεωργικές εγκαταστάσεις ο ισχυρός άνεμος εντάσεως έως και 9 μποφώρ που «μαστίγωσε» επί τρίωρο αγροτικές και αστικές εκτάσεις χθες τα ξημερώματα.

Λίγο μετά τις 5.30 το πρωί ο καιρός αγρίευε με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, καταιγίδες και σε μερικές περιπτώσεις χαλάζι, που ευτυχώς κράτησε λίγα λεπτά.

Οι ριπές του ανέμου ήταν εντάσεως από 6 έως και 9 μποφόρ. Να σημειωθεί ότι οι θυελλώδεις άνεμοι διήρκησαν αρκετές ώρες και άρχισαν να κοπάζουν μετά το μεσημέρι. Αποκορύφωμα ήταν το δίωρο 6-8 το πρωί.

Κηπευτικά

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε στον Κόροιβο, το Βαρθολομιό, Τραγανό, το Νεοχώρι και την Μυρσίνη. Αρκετές δεκάδες στρέμματα θερμοκηπίων με μαρούλια και κολοκύθια καταστράφηκαν την στιγμή μάλιστα που οι αγρότες βρίσκονταν στην διαδικασία συγκομιδής και αλλαγής καλλιέργειας. Ο άνεμος «ξύρισε» και πορτοκαλεώνες στην περιοχή του Τραγανού, ενώ «τυχεροί» στάθηκαν οι ελαιοπαραγωγοί αφού η ελαιοκομιδή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.


Ξήλωσε στέγες

Τα ισχυρά μποφώρ ξήλωσαν στέγες στάβλων στον Κόροιβο, ξερίζωσαν δένδρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, ξήλωσε κεραμίδια και κεραίες, κατέστρεψε τέντες, ξήλωσε ηλιακούς.

Στον Κόροιβο ο άνεμος ξήλωσε την στέγη από τον στάβλο του κ. Αβραμίδη Αβράμη μεταφέροντάς της αρκετά μέτρα πιο μακριά ενώ την μανία των μποφόρ γνώρισαν και τα θερμοκήπια της περιοχής. Στο δρόμο Γαστούνης Κοροίβου, έπεσαν κλαδιά δένδρων και ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Φώτης Λάλος φρόντισε αμέσως να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα ενώ συνεργείο έκοψε τα επικίνδυνα κλαδιά από ψηλά δένδρα
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ