2018-01-21 01:36:36
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ θα είναι στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό : «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή που εξέδωσαν γνωστοποίησαν πως θα παραβρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής με φόντο το εθνικό ζήτημα που υφίσταται, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι Μακεδόνες:

Ως CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ίδιο μας τον εαυτο να μην πάρει θέση, για το εθνικό ζήτημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Είμαστε υπερασπιστές της ιδέας του σοφιστή Γοργία περί της ένωσης όλων των Ελλήνων, μια ιδέα που εκπλήρωσε πρώτος ο Φίλιππος Β. Εμείς δεν αρκούμαστε μόνο σ'αυτό, παρά μόνο στο έργο του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου που εναντιώθηκε σε όσους ήθελαν να κατακτήσουν την χώρα μας.

Ο ΠΑΟΚ εκφράζει το 100% του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μοναδική μας υποχρέωση η υπεράσπιση αυτής της βαριάς ευθύνης. Δεν πρέπει να αφήσουμε στο ψευτοκρατίδιο των ξένων δυνάμεων να καπηλεύεται την πολιτισμική κληρονομιά αιώνων. Ο λαός του ΠΑΟΚ πάντα αντισυστημικός, εναντιωνόταν σε κάθε ενέργεια εναντίων των αρχών και των ιδεών του. Γι αυτό καλούμε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να παραστεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής.


21 Ιανουαρίου ώρα: 14.00 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Ο Δικέφαλος του Βορρά έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε επίσημα θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και μάλιστα θα κατέβει και στο συλλαλητήριο της Κυριακής (21/1).

Η πρώτη ομάδα που παίρνει θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ έγινε ο ΠΑΟΚ. Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Πέμπτης (18/1) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως "Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική".

Θυμίζουμε ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν από τους πρώτους που σήκωσαν στην Τούμπα για το ζήτημα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, η ομάδα θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο της Κυριακής (21/1).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

"Ο ΠΑΟΚ, ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, γεννημένος από ανθρώπους που υπέφεραν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις εξελίξεις.

Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος.

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.

Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01), σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη".
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ