2018-01-21 07:01:07
Φωτογραφία για ''Θέλω ενδυνάμωση της Δημοκρατίας'' - Του Φωτεινού Παγιαύλα
Παραθέτουμε κείμενο του Φωτεινού Παγιαύλα:

“Και τί σε νοιάζει εσένα για την ακροαριστερά και την ακροδεξιά και το σπάσιμο προκαταλήψεων και στερεοτύπων στο επάγγελμά σου; Κοίτα να κάνεις κάνα παιδάκι. Κοίτα τη δουλειά σου.»

Μα ακριβώς επειδή κοιτάω τη δουλειά μου με νοιάζουν όλα αυτά.

• Δε θέλω αλλαγή της Δημοκρατίας μας και να πάμε σε απολυταρχικό καθεστώς (θέλω ενδυνάμωσή της). Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια θα μοιάζει αστεία. Είναι κι αυτό, συγγενείς μου, φίλοι, άγνωστοι, ενδεχομένως κι εγώ, θα συλληφθούν, θα βασανιστούν, θα εκτελεστούν.

• Θέλω να σταματήσει η κατάσταση να βιώνω σωματική και λεκτική βία είτε ως αστυνομικός είτε ως πολίτης από ακροδεξιούς και ακροαριστερούς.

• Άμα κάνω παιδί και βγει κορίτσι, λοαδάκι, ανάπηρο, με μπλε μάτια, με πράσινα μάτια, ψηλό, κοντό ή δε ξέρω τι άλλο (το οποίο δεν είναι από μόνο του κακό, αλλά η κοινωνία το θεωρεί κακό) θέλω να μη βιώνει σωματική και λεκτική βία στο σχολείο ή αλλού λόγω των όποιων χαρακτηριστικών του.


• Άμα κάνω παιδί δε θέλω να ασκεί σωματική και λεκτική βία στα άλλα παιδιά στο σχολείο ή αλλού. Στο μέλλον θα έχει θέμα με το να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να γίνει αποδεκτό. Στο μέλλον θα γίνει ένας κακός πολίτης.

Κοιτάω τη δουλειά μου. Που αν πράγματι κάποιοι θέλουνε να υφίστανται λιγότερη βία οι ίδιοι, τα παιδιά τους, η κοινωνία ολόκληρη, θα έπρεπε να κοιτάγανε και αυτοί περισσότερο τη δική τους δουλειά.

Φωτεινός Παγιαύλας
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ