2018-01-21 22:11:25
Φωτογραφία για Βασικοί λόγοι που το παιδί σας είναι νευρικό
Πολλά παιδιά μοιάζουν να έχουν συνεχώς νεύρα και πολλοί γονείς δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί Το πρώτο που πρέπει να διερευνηθεί σε περιπτώσεις που το παιδί είναι σχεδόν μόνιμα νευρικό είναι αν υπάρχουν παθολογικά αίτια που έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, η συνεχόμενη νευρικότητα του παιδιού σας οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, εντός κι εκτός σπιτιού. Μήπως, για παράδειγμα, κατά κανόνα επικρατεί αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον; Μήπως οι εντάσεις μεταξύ των γονιών του είναι στην ημερήσια διάταξη και έτσι δεν μπορεί να βρει γαλήνη.

Παρόμοια κατάσταση με την παραπάνω είναι όταν η μανούλα, προσπαθώντας να τα προλάβει όλα, είναι συνεχώς νευρική και πολλές φορές απότομη απέναντι στο παιδί. Όταν το παιδί λοιπόν εισπράττει τέτοια ερεθίσματα από τη γυναίκα που το έφερε στον κόσμο, νομοτελειακά δε θα αισθάνεται όμορφα. Κάθε άλλο!

Αναρωτηθείτε επίσης αν παρέχετε ως γονείς στο παιδί τη συναισθηματική και γενικότερη κάλυψη που έχει ανάγκη. Αν κάνετε μια έντιμη ενδοσκόπηση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το παραμελείτε, δεν του δίνετε τη δέουσα σημασία και γενικά δεν επιτελείτε με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο σας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ