2018-01-22 18:45:22
Φωτογραφία για Κρύψτε χρόνια με αυτήν την τροφή!
Μπορείτε να τις φάτε βραστές, στο φούρνο, στη σαλάτα και να απολαύσετε τη γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση τους σε πλήθος πιάτων.

Αν δεν τους έχετε δώσει ακόμη μια ευκαιρία, βάλτε το στο πρόγραμμα κι αρχίστε να… κρύβετε χρόνια.

Οι  γλυκοπατάτες  είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, με το πορτοκαλί τους χρώμα να προέρχεται απευθείας από τη  βήτα καροτίνη  που περιέχουν. Η βήτα καροτίνη προστατεύει από την οξειδωτική ζημιά που συμβαίνει στο δέρμα μας και τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, οι οποίες προκαλούν  πρόωρη γήρανση.  

Ακόμη, είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, κάτι που επίσης φθίνει όσο μεγαλώνουμε, ενώ τα αντιοξειδωτικά τους παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση.  

Συγκεκριμένα, το χλωρογενικό οξύ και οι ανθοκυανίνες τους μειώνουν τις φλεγμονές, κάνουν το δέρμα  πιο σφιχτό και αποτρέπουν τη δημιουργία κηλίδων και ρυτίδων. Κι όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα μας, τόσο νεότεροι δείχνουμε και αισθανόμαστε.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και τη  βιταμίνη C, η οποία αποτρέπει την υπέρχρωση του δέρματος (δημιουργία σκούρων κηλίδων στο δέρμα), αλλά και τη φωτογήρανση, ενώ η  βιταμίνη Ε καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βάλετε στόχο να μπουν και οι γλυκοπατάτες στο πιάτο σας!

Πηγές: clickatlife.gr, msn.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ