2018-01-22 21:00:49
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος που οδηγεί μια σχέση στον χωρισμό
Οι χωρισμοί είναι ίσως η πιο επώδυνη κατάσταση, στην οποία μπορεί να μπει ένα πρόσωπο όταν βρίσκεται σε μία σχέση. Και μπορεί να έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το γυναικείο φύλο είναι αυτό που βιώνει πιο άσχημα (τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά) τον χωρισμό, ωστόσο και οι άντρες νιώθουν μία αδυναμία.

Ποιος όμως είναι ο λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό; 

Μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό διαπίστωσε πως οι χωρισμοί «ξεδιπλώνονται» σε πέντε στάδια, το πρώτο από τα οποία είναι ο στοχασμός, δηλαδή το σημείο όπου έχεις αρχίσει και σκέφτεσαι τον χωρισμό.

Το δεύτερο στάδιο ονομάζεται ενατένιση και αποτελεί το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι πως εσύ και το έτερον σου ήμισυ κατευθύνεστε προς τον χωρισμό. Ενατένιση είναι αυτό που σου συμβαίνει όταν αρχίζεις και έχεις δεύτερες σκέψεις (aka «αυτή η σχέση δεν είναι για μένα» κλπ).


Στη συνέχεια είναι το στάδιο της προετοιμασίας, στο οποίο είσαι πια σίγουρη πως θες να χωρίσεις, αλλά δεν ξέρεις πως να το πεις στον άλλο. Το χειρότερο σε αυτό το στάδιο είναι πως κάποιοι μένουν σε αυτό το στάδιο για μήνες, προσπαθώντας να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά της σχέσης τους, μέχρι να βρουν το θάρρος να δώσουν ένα τέλος.

Το τελευταίο στάδιο φυσικά είναι η ανακοίνωση της απόφασης στο άλλο μέλος της σχέσης και η διαδικασία στην οποία μπαίνεις προκειμένου να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Έχε στο νου σου λοιπόν πως όταν το άλλο σου μισό βρίσκεται σε διαδικασία σκέψης και περισυλλογής κάτι δεν πάει καλά.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ