2018-01-22 23:34:18
Φωτογραφία για Απίστευτες εικόνες: Βουδιστής μοναχός «χαμογελά» δύο μήνες μετά τον θάνατό του
Οι ακόλουθοί του έβγαλαν το σώμα του από το φέρετρο προκειμένου να του αλλάξουν ρούχα, μέρος του παραδοσιακού βουδιστικού τελετουργικού - Το σώμα του ήταν σχεδόν

άθικτο.Απίστευτες εικόνες έρχονται από την Ταϊλάνδη με «πρωταγωνιστή» το χαμογελαστό... σκήνωμα ενός βουδιστή μοναχού!

Ο μοναχός Luang Phon Pian πέθανε στις 16 Νοεμβρίου 2017 στην Μπανγκόγκ, σε ηλικία 92 ετών. Με καταγωγή από την Καμπότζη, ο Pian πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του υπηρετώντας ως ένας από τους πιο γνωστούς βουδιστές γκουρού στο Lopburi, της κεντρικής Ταϊλάνδης.

Όταν πέθανε, η σορός του επιστράφηκε για την ταφή του στον ναό, όπου υπηρέτησε. Αυτήν την εβδομάδα οι ακόλουθοί του έβγαλαν το σώμα του από το φέρετρο, μέρος του παραδοσιακού βουδιστικού τελετουργικού. Ωστόσο, έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι το σώμα του ήταν σχεδόν άθικτο και να έχει ένα «χαμόγελο» στο πρόσωπό του.


Όσοι βρίσκονταν εκεί, άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες της και να ανεβάζουν το στιγμιότυπο στα social media. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι μοναχοί έβγαλαν το σκήνωμα του μοναχού από το φέρετρο προκειμένου να αντικαστήσουν τα ρούχα του με καθαρά.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σώμα του βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση, όπως ενός ανθρώπου που έχει πεθάνει λιγότερο από 36 ώρες πριν. Η γαλήνια κατάσταση του Pian περιγράφηκε ως ένα δείγμα ότι ο μοναχός έφτασε στην πραγματική κατάσταση της νιρβάνα

Στον αρχέγονο Βουδισμό, η νιρβάνα ισοδυναμούσε κυρίως με την εκμηδένιση και την εξαφάνιση του πόνου (ντούχκα) που είναι συνδεδεμένος με την επίγεια ζωή των αισθητών αντιλήψεων, της επιθυμίας (κάμα) και της δίψας (τρίσνα) της εμπειρίας.

Ο βουδισμός μαχαγιάνα θεωρεί τη νιρβάνα ως μια απόλυτη κατάσταση, στην οποία το αρχέγονο φως της Συνείδησης (πραμπασβάρα-τσίττα) μοιάζει να έχει προέλθει από το κενό (σούνια), πέρα από τη διαφοροποίηση του είναι και του μη είναι.

Η νιρβάνα αποτελεί το αποκορύφωμα του διαλογισμού και θεωρείται μια αρκετά αφηρημένη και αμφίσημη έννοια, για την οποία οι βουδιστές του ρεύματος μαχαγιάνα πρεσβεύουν ότι γίνεται κατανοητή μόνο όταν βιωθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ