2018-01-23 04:26:21
Φωτογραφία για Ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη
Στο Μέγαρο Μουσικής Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, οι πρώην πρόεδροι Σαμαράς, Πλακιωτάκης, Μεϊμαράκης και Καραμανλής, η Φώφη Γεννηματά και στελέχη κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα.Με αφορμή την συμπλήρωση των έξι χρόνων χωρίς τον Γιάννη Κεφαλογιάννη διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής,

εκδήλωση στη μνήμη του με ομιλητές τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά και τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο Δημόπουλο.

Το παρών έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος και Ιωάννης Γρίβας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, η κόρη του εκλιπόντος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, πλήθος νυν και τέως βουλευτών, o πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Σοφία Σταϊκου και άλλες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Στην ομιλία του ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του Γιάννη Κεφαλογιάννη τον οποίον χαρακτήρισε «γνήσιο τέκνο της Κρητικής Γης» που «συνδύασε, με συνέπεια, την πολιτική και την επιστημονική του σταδιοδρομία
. Τον απορρόφησε η πολιτική, ως πραγματική αποστολή, ενώ η ιατρική επιστήμη ήταν γι' αυτόν μέσο προσφοράς στον Άνθρωπο».

Για τον πολιτικό Γιάννη Κεφαλογιάννη ο ΠτΔ σημείωσε ότι «πρωτοεξελέγη βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης -και ως το τέλος του πολιτικού βίου εκλεγόταν εκεί βουλευτής- με την ΕΡΕ το 1958, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1961 και 1963. Μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 ως και το 2004. Άσκησε υπουργικά καθήκοντα, σε διάφορα υπουργεία, στις κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Τζανή Τζαννετάκη, Ξενοφώντα Ζολώτα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στα στοιχεία του χαρακτήρα του Γιάννη Κεφαλογιάννη που ήταν «ήταν η παροιμιώδης πολιτική του συνέπεια και το «δέσιμό» του με τον τόπο του: Την Κρήτη, τον Νομό Ρεθύμνης και ιδίως την γενέτειρά του, τα Ανώγεια» καθώς και «η στάση ζωής που υιοθέτησε έναντι του πολίτη».

«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης διέθετε το πολιτικό θάρρος που αναλογεί στον πραγματικό πολιτικό. Ένα θάρρος που συνίσταται στην υπεράσπιση των θέσεών του, δίχως υπολογισμό του λεγόμενου «πολιτικού κόστους» και δίχως υποταγή στις κάθε είδους σειρήνες του λαϊκισμού. Υπήρξε πάντα οπαδός, και μάλιστα στην πράξη, της συναίνεσης στα μεγάλα και τα σημαντικά, ιδίως δε στα Εθνικά μας Θέματα» είπε τελειώνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μέσω χαιρετισμού που απεύθυνε λόγω του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, έκανε λόγο για τη συνέπεια στις απόψεις και την πολιτική διαδρομή του Γιάννη Κεφαλογιάννη σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα καθώς και την στάση ευθύνης που υπέδειξε απέναντι στη χώρα και τους εκλογείς του ενώ σημείωσε ότι συνδύασε «την συλλογική ένταξη και την προσωπική ευθύνη». Επίσης, τόνισε ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης «δεν απόκρυπτε τις απόψεις του και δεν στρογγύλευε τα λόγια του τόσο εντός του κόμματός του όσο και στην πολιτική γενικότερα» ενώ τον χαρακτήρισε «αξιόπιστο συνομιλητή στην πολιτική που τον διέκρινε η διαλλακτικότητα, η αποφασιστικότητα, και η επιθυμία για συνεννόηση και σύνθεση».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στο βήμα των ομιλητών
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ