2018-01-23 05:49:17
Φωτογραφία για Νεκρός Τούρκος στρατιώτης κατά την ευρεία επιχείρηση στην επαρχία Αφρίν
Από το Σάββατο η επιχείρηση με κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας»

«Ένας από τους ηρωικούς μας στρατιώτες σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων» ενάντια σε Σύρους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG),

υπογράμμισε ανακοίνωση του τουρκικού στρατούΈνας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στη Συρία, το πρώτο θύμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, την τρίτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη συριακή επαρχία Αφρίν, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

«Ένας από τους ηρωικούς μας στρατιώτες σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων» ενάντια σε Σύρους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση», νοτιοανατολικά της τουρκικής συνοριακής πόλης Γκουλμπαμπά, υπογράμμισε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν το Σάββατο ευρεία επιχείρηση με κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας» εναντίον θέσεων της YPG στην περιοχή της Αφρίν.


Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική επέμβαση τουρκικών δυνάμεων στη Συρία έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη χώρα το 2011. Περίπου 72 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που είχε διεξάγει η Άγκυρα στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 54 μαχητές (26 Κούρδοι και 19 Σύροι που στηρίζονται από την Άγκυρα), σκοτώθηκαν στις τρεις μέρες μαχών που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία.

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διέψευσε αναφορές για επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον άμαχου πληθυσμού στην Αφρίν, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «μαύρη προπαγάνδα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ