2018-01-23 07:29:19
Φωτογραφία για Η Ένωση Σερρών απαντά στον ανώνυμο συντάκτη
Δημοσιεύουμε επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Σερρών, ως απάντηση στο κείμενο ανώνυμου αστυνομικού, που διερωτάται γιατί η Ένωση δεν οργάνωσε

μαζική μετακίνηση και παρουσία των μελών της στο συλλαλητήριο τής Θεσσαλονίκης:

Αξιότιμε κ. ΚΑΡΑÏΒΑΖ,

Αγαπητό bloko,

    Είμαι βέβαιος ότι και εσείς, όπως και εγώ και η πλειοψηφία των συναδέλφων μου, έχουμε κουραστεί από τα κάθε είδους λιβελογραφήματα-πυροτεχνήματα δήθεν ‘’ανώνυμων αστυνομικών-αναγνωστών’’, όψιμων ‘’Δον Κιχωτών’’ του συνδικαλισμού, που καταφέρονται στη δράση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων και επειδή η υπομονή έχει τα όρια της και η λασπολογία πρέπει επιτέλους να σταματήσει αναφορικά με τις ενέργειες και δράσεις της Ε.Α.Υ. Σερρών, παραθέτω τα κάτωθι:

   1.)  Μετά μεγάλης μου λύπης, ανάγνωσα τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας από ‘’ανώνυμο’’ ‘’συνάδελφο’’ για τη μη παρουσία συντεταγμένης της Ε.Α.Υ
. Σερρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την 21-01-2018 και την παρουσία άλλων σωματείων. Προτείνω, με μεγάλη προθυμία, τον συντάκτη αυτού κειμένου να πληροφορηθεί και να διαβάσει το άρθρο 2 του καταστατικού στο οποίο αναφέρεται ο σκοπός του σωματείου, καθώς φαίνεται ότι το αγνοεί. Στο καταστατικό λοιπόν, δεν αναφέρεται ως σκοπός της Ε.Α.Υ. Σερρών και δεν προβλέπεται πουθενά η μαζική συμμετοχή ως Ένωση σε τέτοιες εκδηλώσεις και δυστυχώς για τον ‘’ανώνυμο’’, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να παραβούμε τους κανόνες της καταστατικής λειτουργίας μας. Οποιοσδήποτε πολίτης, οποιοσδήποτε συνάδελφος, ήθελε, μπορούσε να μεταβεί, αλλά τα έξοδα θα βάρυναν τον ίδιο και όχι το ταμείο του σωματείου, το ταμείο που υπάρχει από το υστέρημα των συναδέλφων μας. Πλέον των ανωτέρω, προκαλώ αυτόν τον ‘’ανώνυμο’’ να γνωστοποιήσει ποιά σωματεία Αστυνομικών υπαλλήλων ήταν παρόντα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εκτός αν νομίζει ότι το σωματείο αστυνομικών είναι πολιτιστικός σύλλογος. Αντιθέτως, η Ένωση μας ήταν και θα είναι πάντοτε παρούσα σε καλέσματα και προσκλήσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για διαμαρτυρίες με στόχο τη διαφύλαξη κεκτημένων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

    2.) Επιπροσθέτως και προς μεγάλης λύπης του ‘’ανώνυμου’’ συντάκτη αναφέρω ότι  ‘’scripta manent’’ (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν). Οποιοσδήποτε συνάδελφος μπορεί να έρθει στο γραφείο της Ένωσης μας και ανατρέχοντας στο αρχείο, να διαπιστώσει αν νοιαζόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι: α) Η Ένωση μας ήταν αυτή που διαμαρτυρήθηκε για τις συχνές μετακινήσεις Αστυνομικών δυνάμεων, τις αντίξοες συνθήκες εργασίας και την υπερεργασία κατά τα έτη 2015 και 2016 στις Σκουριές Χαλδικικής, καταγγέλλοντας τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή και με τις ενέργειες τις, συνέτεινε στην τότε συνεδρίαση Αστυνομικών Ενώσεων, της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τοπικών αρχών και  παραγόντων στο Δημαρχείο Πολυγύρου, όπου ήμασταν  παρόντες. β) Η Έ.Α.Υ. Σερρών με έγγραφο της (255/2015) από 27-11-2015 και μετέπειτα έγγραφα-καταγγελίες, περιέγραφε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών δυνάμεων στην Ειδομένη,  συντείνοντας στη διεξαγωγή συνεδρίασης της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Πολύκαστρο Κιλκίς, παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας, Βουλευτών και αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου παραβρέθηκε σύσσωμο το Προεδρείο της Ε.Α.Υ. Σερρών, γ) Έγγραφο της Ένωσης μας το Μάρτιο 2017 στο οποίο επισημαίνονταν τα προβλήματα από την έλλειψη καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, έγινε η αιτία να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και στρεβλώσεις και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί συνεργείων καθαριότητας στις Δ.Α. όλης της Χώρας. Επιπλέον, οποιοσδήποτε θελήσει και ανατρέξει στο αρχείο της Ε.Α.Υ. Σερρών, θα μπορέσει να διαπιστώσει ποιοι και για ποιους λόγους έκαναν προτάσεις και ποιοι έμειναν αμέτοχοι, ανύπαρκτοι και άπραγοι στη ‘’ζεστασιά του καναπέ τους’’.

   3.) Επίσης, είναι ανήθικο να αναφέρεται ο ‘’ανώνυμος’’ σε δήθεν συνδικαλιστικό ευνουχισμό ένεκα των μνημονίων και είμαι πεπεισμένος ότι το έπραξε λόγω ασχετοσύνης, διότι οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας με μπροστάρη την Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην οποία ανήκουμε, ήταν αυτές που κατάφεραν να πετύχουν τις ευνοϊκές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, του Σ.Τ.Ε., των ετών 2014 και 2016, για τις οποίες οι κυβερνήσεις κωφεύουν, παρανομούν και δεν τις εφαρμόζουν.

    4.) Τέλος, είναι απρεπές και άηθες, λόγω προεκλογικής περιόδου και στην Ένωση μας, να γράφονται και να αναρτώνται στο διαδίκτυο τέτοια αποπροσανατολιστικά και ψευδή κείμενα. Πόσο μάλλον να φτάνουν στα όρια της πατριδοκαπηλίας για να πετύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Φτάνει κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όρια τους. Μετά ‘’λύπης’’ του ‘’ανώνυμου αναγνώστη’’, τον πληροφορώ ότι δεν θα καμφθεί στο ελάχιστο το ηθικό μας, θα συμπαραστεκόμαστε και θα διαφυλάττουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως κάναμε πάντοτε, γιατί τους το οφείλουμε και γιατί αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης μας.

                                                                                           Μετά Τιμής,

                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Υ. Σερρών

                                                                              ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ  Αναστάσιος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ