2018-01-23 12:12:12
Φωτογραφία για Σκληρή επιστολή των φυλακισμένων από τον Κορυδαλλό - Κινητοποιήσεις για το αυτονόητο για ανθρώπινες συνθήκες
Η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης μέχρι τώρα απαξιεί να συνομιλήσει με τους κρατούμενους. Ω ναι! Είναι η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης Κοντόνης - Φυτράκης που πριν αναλάβουν την εξουσία, είχανε σημαία τους τα ανθρώπινα δικαιώματα! Να μην είμαι άδικη Και τώρα εξακολουθούν και έχουν σημαία τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά με άλλο τρόπο.  Στέλνοντας τα ΕΚΑΜ να πάρει κρατούμενους, μπαίνοντας η αντιτρομοκρατική στη φυλακή και να αποσπά βίαια DNA από κρατούμενους. Να τους τρομοκρατεί να τους απειλεί. Μάλλον δεν είχαμε καταλάβει τι εννοούσαν τότε ανθρώπινα δικαιώματα! Τα Παρερμηνεύσαμε...

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ

Στις 17/01/2018 δημοσιοποιήσαμε κείμενο με τίτλο "ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ" απαιτώντας από τους εκπροσώπους του υπουργείου δικαιοσύνης να έρθουν στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τις 22 Γενάρη και να μας δώσουν επίσημα απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει σχετικά με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2017!


Το Σάββατο 20 Γενάρη ο διευθυντής των φυλακών κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών για να τους ενημερώσει ότι πήραν τηλέφωνο από το υπουργείο και του ζήτησαν να μας μεταφέρει να μην ανησυχούμε κι ότι βλέπουν με ενδιαφέρον τις προτάσεις μας, καθώς επίσης ότι έχουν δεχτεί πολλές ακόμα προτάσεις από συλλογικότητες, νομικούς και άλλους φορείς και ότι θα ανοίξει ξανά η δημόσια διαβούλευση.

Πρωτον...

Φαίνεται λοιπόν  πώς αυτοί που μέχρι χθες έκαναν σημαία τους την ρητορική για τα δικαιώματα των κρατουμένων και  εξέφραζαν την συμπαράσταση τους, τώρα έγιναν απρόσιτοι και "ξέχασαν" το δρόμο προς τις φυλακές. Έτσι  πλέον  κάνουν "διάλογο" μαζί μας μόνο πίσω από κλειστές πόρτες και μέσω αντιπροσώπων. Όπως δηλώθηκε εξαρχής από την επιτροπή αγώνα, τόσο στον διευθυντή όσο και στους δύο αρχιφύλακες που ήταν παρών, προκύπτει κομβικό πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται η απάντηση του υπουργείου.

Δηλαδή οι εκπρόσωποι του υπουργείου ούτε καν καταδέχονται να κατηφορίσουν από τα γραφεία τους προς τις φυλακές Κορυδαλλού και να μας δώσουν αυτοπροσώπως τις απαντήσεις τους.Με λίγα λόγια απαξιώνουν και προσβάλλουν τους 5000 (μέχρι στιγμής) κρατούμενους που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση αγνοώντας τους επιδεικτικά και χρησιμοποιώντας τρίτους για "βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά".

Δεύτερον...

Όσον αφορά το περιεχόμενο της απάντησης τους πρόκειται για ένα ΤΙΠΟΤΑ μαγειρεμένο με μπόλικο φλυαρία και την γνωστή πλέον κυβερνητική αοριστολογία. Υποσχέσεις, επίκληση σε μία μονομερή εμπιστοσύνη, δήθεν ευαισθητοποιημενες κορώνες που θολώνουν το τοπίο με σκοπό τον εφησυχασμό και την αφομοίωση της αμφισβήτησης. Καμιά δέσμευση. Καμιά συνεπεια. Καμιά αλήθεια.

Εν τω μεταξύ οι μέρες περνάνε στην φυλακή σπρώχνοντας η μια την άλλη σε ένα πένθιμο μοτίβο που όλα "αλλάζουν" για να μείνουν τελικά ίδια. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Βαρεθήκαμε να περιμένουμε το τίποτα. Κουραστήκαμε από τα κούφια λόγια και τα συγκαταβατική χαμόγελα του "όλα καλά θα πάνε". Η ζωή μας συνεχίζει να χάνεται ανάμεσα σε κλειδώματα κελιών και ελπίδες εφετείων και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Το υπουργείο για άλλη μία φορά μας αγνόησε και το μόνο που εισπράξαμε μέχρι σήμερα 22 Γενάρη ήταν σιωπές και ψέματα. Αν θέλουν να μας πουν κάτι οι εκπρόσωποι του υπουργείου να μας το πουν κατάμουτρα και να μην κρύβονται πίσω από διαμεσολαβητές.

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΑΛΛΙΩΣ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ  ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΙΝΈΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΟΥΣ  ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ