2018-01-23 16:42:52
Φωτογραφία για Ο Σημερινός (23/01/2017) Τύπος για το «Μπαράζ» υποσχέσεων Καμμένου στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»: Εξαγορά «κόκκινων» δανείων για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

► ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ.

► Το... ντελίριο υποσχέσεων του υπ. Αμυνας έφτασε μέχρι και την παροχή εκπτώσεων εντός του 2018 σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

► Έταξε χαμηλότοκα στεγαστικά και εξαγορά με ευνοϊκούς όρους των δανείων από τις συστημικές τράπεζες μέχρι και καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών.

Χείμαρρο υποσχέσεων έδωσε χθες ο υπουργός Άμυνας, Πά­νος Καμμένος, μιλώντας σε εκδήλωση για την κήρυξη του 2018 ως «Έτους Μέριμνας Προσωπικού». Αναλυτικά είπε ότι:

► Εξετάζεται «η δυνατότητα αγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες, στο ποσοστό που θα πωλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρίες. Στόχος μας είναι η αγορά του συνόλου των δανείων μέσω του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικο­δομικός Οργανισμός Αξιωματικών), αλλά και των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή στα στελέχη των Ε.Δ. της δυνατότητας εξαγοράς του δανείου αυτού με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτι­κές εταιρίες».


Επιστολές

Μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη «έχουν απο­σταλεί οι απαιτούμενες επιστολές προς τις συστημικές τράπεζες» και παράλλη­λα «έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών διευκόλυνση».

► Έχει εξεταστεί «η δυνατότητα χο­ρήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε περισσότερα στελέχη από τον ΑΟΟΑ».

► Εξετάστηκε «η διάθεση σε στελέ­χη των Ε.Δ. από τα Μετοχικά Ταμεία διατακτικών ύψους 1.500 έως 2.000 ευρώ για την αγορά, μέσω στρατιωτι­κών πρατηρίων, καταναλωτικών αγαθών σε χαμηλές τιμές και με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, εξοφλούμενο σε 12 μηνιαίες δόσεις».

O ίδιος, επίσης, ανάφερε ότι «το 2018 θα καταβληθεί προσπάθεια για την πληρωμή τόσο στα εν ενεργεία όσο και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. πολύ μεγάλου ποσοστού του υπολοίπου 50% των αναδρομι­κών τους, σε υλοποίηση της σχετι­κής απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας, μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολογίου που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή».

Αναφερόμενος, πάντως, στο νέο μισθολόγιο, είπε ότι «τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του πράγματι υπήρξαν κάποιες αδικίες, οι οποίες το αργότερο με το μισθολόγιο του μηνός Απριλίου θα έχουν όλες διορθωθεί. Τότε μόνο θα μπορεί να αξιολογήσει το στρατιωτικό προσωπικό το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θα αποτελεί και τη βάση της συνέχισης της προσφοράς προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποκατάστασης των μειώσεων που έχουν υποστεί τα τε­λευταία χρόνια». Είπε, ωστόσο, ότι «στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, καταφέραμε να επαναχορηγήσουμε επίδομα στα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα στελέχη των Ε.Δ. θα δουν στο μισθολόγιό τους αναδρομικά τα χρήματα της παρα­μεθορίου».

Τέλος, ανέφερε ότι εντός του 2018, μεταξύ των άλλων στόχων του υπουρ­γείου Άμυνας είναι η «παροχή εκπτώ­σεων σε όλα τα μέσα μαζικής μετα­φοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε παροχή εκπτώσεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 25%, αυτό θέλουμε να φτάσει στο 50%, πα­ροχή εκπτώσεων από το ΚΤΕΛ 25%, εξετάζουμε τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς σε άπορους οπλίτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο, εκπτώσεις 40% σε θεα­τρικές παραστάσεις, εκπτώσεις 20% σε παιδικές κατασκηνώσεις».

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-23/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO:

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Δέσμευση και για μισθολογικές «διορθώσεις» τον Απρίλιο

ΜΕΣΑ στο 2018 ένα μεγά­λο ποσοστό από το 50% της αποκατάστασης των μισθών και των συντάξε­ων που εκκρεμεί για την πλήρη εφαρμογή της από­φασης του Συμβουλίου της Επικρατείας θα δο­θεί στους στρατιωτικούς, όπως δεσμεύτηκε ο Πά­νος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε επίσης ότι με τη μισθοδοσία του Απριλίου θα έχουν απο­κατασταθεί και οι όποιες αδικίες έχουν συντελεστεί σε βάρος των στελε­χών των Ενόπλων Δυνάμε­ων με το νέο ειδικό μισθο­λόγιο και την αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Το 2018 θα καταβληθεί προσπάθεια για την πληρω­μή τόσο στα εν ενεργεία όσο και στα εν αποστρα­τεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πολύ μεγάλου ποσοστού του υπολοίπου 50% των αναδρομικών τους σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολο­γίου που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή» είπε ο Πά­νος Καμμένος.

Συνέχισε δε διευκρινί­ζοντας: «Τους πρώτους μή­νες της εφαρμογής του μι­σθολογίου πράγματι υπήρ­ξαν κάποιες αδικίες, οι οποίες το αργότερο με το μισθολόγιο του μηνός Απριλίου θα έχουν όλες δι­ορθωθεί».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ