2018-01-23 20:07:14
Φωτογραφία για 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν βάφεις μόνη σου τα μαλλιά στο σπίτι
Oι περισσότερες από εμάς δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αλλά όλες έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση -κοιτάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη με μια πετσέτα γύρω από το λαιμό και μια βαφή μαλλιών στα χέρια, να σκεφτόμαστε: Τι έκανα; Επειδή στο τέλος του μήνα δεν μένουν πάντα χρήματα για το κομμωτήριο, ακολουθούν μερικά tips για όσες βάφουν μόνες τα μαλλιά τους στο σπίτι.

1. Αγόρασε δύο βαφές

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι να εξαντληθεί η βαφή στη μέση της διαδικασίας. Εάν τα μαλλιά σου φτάνουν μέχρι τους ώμους ή πιο χαμηλά, ίσως χρειαστείς δύο κουτιά βαφής για να καλύψεις όλο το κεφάλι σου, ανάλογα με το πάχος της τρίχας. Και αν καταλήξεις με ένα επιπλέον κουτί, μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά!

2. Το lip-balm κάνει θαύματα!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τις κηλίδες χρώματος στο μέτωπό σου! Αντί να χρησιμοποιήσεις μια αλοιφή για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τη βαφή, εφάρμοσε λίγο lip-balm κατά μήκος του μετώπου. Το μικρό του μέγεθος είναι ιδανικό για τέλεια εφαρμογή.


3. Σκέψου σαν χειρουργός!

Σκέψου ότι βρίσκεσαι στο χειρουργείο και συγκέντρωσε τα απαραίτητα «εργαλεία» σαν επαγγελματίας χειρουργός πριν από την επέμβαση. Δεν θα χρειαστεί να σταματήσεις στα μέσα της διαδικασίας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα (όπως να ξεχάσεις τη βαφή στα μαλλιά). Επίσης, διάβασε εκ των προτέρων τις οδηγίες χρήσης για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα.

4. Ξεκίνησε από τη ρίζα

Δεδομένου ότι οι ρίζες χρειάζονται περισσότερο χρώμα (και χρόνο εφαρμογής), πέρασε τη βαφή πρώτα σε εκείνα τα σημεία και στη συνέχεια, χτένισε τα υπόλοιπα μαλλιά για να τα διαχωρίσεις. Δούλεψε σε τέσσερα με έξι τμήματα, όπως κάνουν οι επαγγελματίες στα κομμωτήρια, για να εξασφαλίσεις πλήρη κάλυψη.

5. Περιόρισε το λούσιμο

Είναι λογικό. Το λούσιμο των μαλλιών ξεπλένει και το χρώμα. Τις περισσότερες φορές το χρώμα ξεθωριάζει λόγω των συχνών λουσιμάτων, διότι απλά το καθαρό νερό (για να μην αναφέρουμε τα συστατικά που περιέχουν τα σαμπουάν) μπορεί να απομακρύνει μόρια χρωστικής από την τρίχα. Λούσε τα βαμμένα μαλλιά σου κάθε δεύτερη μέρα τουλάχιστον.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ