2018-01-23 23:33:53
Φωτογραφία για Πορεία Κούρδων προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για την εισβολή στο Αφρίν .Παρών και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Διαμαρτύρονται για την «βάρβαρη επίθεση του τουρκικού κράτους»..

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «H Τουρκία αποδεικνύει ότι συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη και για θετικές εξελίξεις στην περιοχή». 

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν Κούρδοι, διαμαρτυρόμενοι για την επιδρομή του στρατού της Τουρκίας στο Αφρίν.

Με σύνθημα «η ψυχή του Κομπάνι οδηγός για το Αφρίν», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία. Ωστόσο, η πρόσβαση είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν παραταγμένες στο σημείο.

Οι Κούρδοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν και κατά της «βάρβαρης επίθεσης του τουρκικού κράτους» καθώς εκτιμούν ότι οι κινήσεις της Τουρκίας ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέο πόλεμο και μία ακόμη ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή».

Στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που δήλωσε ότι η Τουρκία «αποδεικνύει ότι συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη και για θετικές εξελίξεις στην περιοχή». 

«Με την πράξη του αυτή ο Ερντογάν προκαλεί νέο κύμα προσφύγων, νέα αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Το Αφρίν αντιστέκεται και θα νικήσει. Θα είναι αρχή του τέλους για το ISIS όπως ήταν το Κομπάνι, θα είναι αρχή του τέλους για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του» υποστήριξε ο Μουσλίμ Ιμπραήμ εκπρόσωπος του κουρδικού-συριακού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας. 
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ