2018-01-28 14:45:19
Φωτογραφία για Τι λέει μέσα από τις φυλακές ο Νίκος Μαζιώτης
Αμετανόητος ως προς την ένοπλη δράση και δηκτικός απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», μέσα από τις φυλακές

Κορυδαλλού, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, του οποίου η δίκη για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό. Δεν διστάζει να κάνει λόγο για «επιλεκτική» στάση της κυβέρνησης με κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τα οποία- όπως λέει ο ίδιος- ενδεχομένως να «συνδιαλέγεται», ενώ ξεκαθαρίζει πως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με το δημοψήφισμα και τη στάση της απέναντι στο μνημόνιο. Αναφέρεται ακόμη στο θέμα της αφαίρεσης της επιμέλειας του παιδιού τους. O Νίκος Μαζιώτης έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Θεωρείτε επίκαιρη την ένοπλη δράση;

Ναι, και αυτό γίνεται κατανοητό ιδιαίτερα μετά το αδιέξοδο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του 2012 που δεν κατάφεραν στο παραμικρό να σταματήσουν τα μνημονιακά μέτρα. Καμία απεργία, καμία διαδήλωση, ούτε καν οι συγκρούσεις μπροστά στη βουλή δεν απέτρεψαν καμία κυβέρνηση να μην εφαρμόσει αυτά που υποδεικνύονται από τους δανειστές.


Ακόμη και με βάση το σύνταγμα, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν παραβιάσει τη λαϊκή εντολή και με το δημοψήφισμα του 2015, άρα είναι παράνομες και κατά το άρθρο 120 του συντάγματος οποιοσδήποτε μπορεί να αντισταθεί με κάθε μέσο στην παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και προσφυγή στα όπλα.

Η αιτία της ήττας των λαϊκών κινητοποιήσεων του 2010- 2012 είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πολιτική πρόταση στα μνημόνια και δεν υπήρχε ένας πολιτικός φορέας όπως ένα επαναστατικό κίνημα όπως προτείναμε από το 2009 που θα είχε εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Εμείς έχουμε πει ότι «η μόνη απάντηση στην κρίση είναι η Κοινωνική Επανάσταση» γιατί αιτία της κρίσης είναι η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού. Το ότι η προσφυγή στα όπλα είναι απαραίτητη για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζονται άλλες οποιεσδήποτε άλλες μορφές αγώνα, απεργίες, διαδηλώσεις καταλήψεις αλλά ότι όλες οι δράσεις πρέπει να έχουν ένα και μόνο στόχο την ανατροπή. Μόνο μία επανάσταση και ένας οπλισμένος λαός θα μπορούσε να ανατρέψει τα μνημόνια, να καταργήσει το κεφάλαιο και το κράτος ως φορέα της εξουσίας του και να βάλει βάσεις για μία δικαιότερη κοινωνική οργάνωση. Επαναστάσεις άοπλες δεν γίνονται.

Που στόχευε ο Επαναστατικός Αγώνας με τη δράση του;

«Ο Επαναστατικός Αγώνας αφενός καταδείκνυε με τις ενέργειές του τα εγκληματικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού και της κρατικής εξουσίας και αφετέρου προπαγάνδιζε την κοινωνική επανάσταση, την ανατροπή του καθεστώτος και την οργάνωσης μίας δικαιότερης κοινωνίας. Το 2009 έχοντας ήδη αντιληφθεί την επέλαση της κρίσης στην Ελλάδα και τις τραγικές συνέπειές της, εκτιμώντας ότι η κρίση προκαλούσε τη γενικευμένη απονομιμοποίηση του συστήματος, αυτό θα άνοιγε μία ευκαιρία για κοινωνική επανάσταση. Γι αυτό και από τότε είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει να φτιαχτεί ένα μαζικό επαναστατικό κίνημα που θα έχει και τον ένοπλο αγώνα στη στρατηγική του έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί την κρίση του συστήματος και να το ανατρέψει. Αν για παράδειγμα υπήρχε μία ένοπλη δράση παράλληλα με τις κινητοποιήσεις του 2010- 2012 με καίρια χτυπήματα σε ζωτικές υποδομές του συστήματος ή αν υπήρχε ένα ένοπλο επαναστατικό κίνημα και βοηθούσε τις λαϊκές μάζες που πολιορκούσαν το κοινοβούλιο να το καταλάβουν, τότε η ελληνική και παγκόσμια ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ