2018-01-29 14:52:47
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΛΗΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΛΕΒΕΝΤΗ
Κίνημα Αλλαγής: Δεν θα αντικαταστήσουμε 

τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

«Φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Χαρακτήρισε «μεγάλη εξαίρεση» και «δυστυχή εξέλιξη» τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε: «Έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του». Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι είναι «αδιέξοδη» αυτή η πολιτική του κ. Μητσοτάκη και «δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η Ν.Δ. στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα».


Ερωτηθείς για την κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε ότι «είναι δεδομένη και σταθερή» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αν έρθει στη Βουλή μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, αυτή θα ψηφιστεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είπε ότι έχει «καλή χημεία» με τον κ. Τσίπρα και παρατήρησε ότι ισχύουν οι δηλώσεις του πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση εφόσον υπάρξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση και πως έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Κίνημα Αλλαγής: Δεν θα αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση, μόνο έπειτα από εκλογές διαμηνύουν από το Κίνημα Αλλαγής, διαψεύδοντας τα σενάρια  για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεδομένης της άρνησης των ΑΝΕΛ να στηρίξουν λύση στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία». «Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ