2018-01-31 14:36:13
Φωτογραφία για Έκθεση με τα έργα του Άι Γουέι Γουέι σε Ίδρυμα του Μπουένος Άιρες [video]
Το Ίδρυμα PROA στο Μπουένος Άιρες, φιλοξενεί έκθεση έργων, σε δημόσιο χώρο, με θέμα τις αστικές παρεμβάσεις του Κινέζου καλλιτέχνη Άι Γουέι Γουέι.

Με τίτλο «Εμβολιασμός», η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου, συγκεντρώνει κάποιες από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες εγκαταστάσεις του Κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή, καθώς και αντικείμενα, φωτογραφίες, βίντεο. Κάθε ένα από αυτά, φορέας πολιτικών και κοινωνικά σημαντικών ιδεών.

Στην είσοδο του Ιδρύματος PROA, το έργο «Για πάντα, ποδήλατα» πυργώνεται πάνω από το κεφάλι των περαστικών και γεννά ένα παιχνίδι ατσαλιού, φωτός και σκιάς στο πεζοδρόμιο. Μέσα στην αίθουσα, έργα όπως το «He Xie» – μια συλλογή εκατοντάδων πορσελάνινων καβουριών – ή το «Ηλιόσποροι» – μια διάταξη χειροποίητων πορσελάνινων σπόρων – υπογραμμίζουν ιδέες που αφορούν στην κοινωνία, όπως ελευθερία της έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομική εκμετάλλευση.

Η έκθεση – την οποία επιμελείται ο Μαρσέλο Ντάντας – προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την προσωπική μέθοδο καλλιτεχνικής αφήγησης του Άι Γουέι Γουέι. Δίνει, παράλληλα, μια κριτική θεώρηση της αμφιλεγόμενης σχέσης που έχει ο καλλιτέχνης με την πατρίδα του την Κίνα και με τις πολιτικές ιδέες της Δύσης.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χαμός στο Master Chef...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χαμός στο Master Chef...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ