2018-02-04 00:00:12
Φωτογραφία για Τι δεν πρέπει πότε να πει ένας άνδρας στη σεξουαλική του σύντροφο
Πολύ συχνά οι άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διατήρηση της στύσης τους σπεύδουν να ενημερώσουν τη σύντροφό τους ότι κάτι τέτοιο είναι η πρώτη φορά που τους συμβαίνει.

Αυτό που τους συμβαίνει, ωστόσο, είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των σεξουαλικά ενεργών ανδρών.

Στην περίπτωση που τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνδρας με τη στύση του είναι χρόνια, τότε πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε ειδικό. Εάν όμως είναι περιστασιακά, παρά την ντροπή που προκαλούν, συνήθως δεν είναι σοβαρά. Θεωρείται μάλιστα φυσιολογικό για έναν άνδρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη διατήρηση της στύσης του στο 20% περίπου των σεξουαλικών του επαφών.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην περιστασιακή και βραχύχρονη στυτική δυσλειτουργία συμπεριλαμβανομένων του στρες, του άγχους, της κόπωσης, του αλκοόλ και των φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αίσθημα ντροπής είναι αναπόφευκτο. Αυτό που μπορεί να αποφευχθεί, ωστόσο, είναι η πιο άστοχη απάντηση που μπορεί να δώσει ένας άνδρας στη σεξουαλική τους σύντροφο: «Δεν μου έχει ξανασυμβεί».

Το μόνο που ακούει η γυναίκα εκείνη τη στιγμή είναι ότι ο παρτενέρ της μπορούσε να διατηρήσει τη στύση του με όλες τις προηγούμενες σεξουαλικές του συντρόφους, αλλά όχι με αυτή. Η ευθύνη, δηλαδή, μεταφέρεται στη συγκεκριμένη σεξουαλική σχέση με τη συγκεκριμένη σύντροφο. Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ισχύει, η γυναίκα δε χρειάζεται να το ακούσει. Αντιθέτως, θα ήταν πολύ καλύτερα αν προσπαθούσε ο άνδρας να επιβεβαιώσει στη σύντροφό του ότι για την αδυναμία επίδοσης δεν ευθύνεται ούτε η ίδια ως γυναίκα ούτε κάτι που έκανε.

Μια πιο ειλικρινής προσέγγιση της κατάστασης ενδεχομένως να δώσει τη λύση. Μια γυναίκα θα καταλάβει το στρες και το άγχος, θα καταλάβει ακόμα, χωρίς να χαρεί ιδιαίτερα, το ενδεχόμενο ο άνδρας να έχει μόλις βγει από μια σοβαρή σχέση. Ακόμα κι αν τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη για τη σεξουαλική πράξη με τη συγκεκριμένη σύντροφο μπορεί να βρει μια εξήγηση που να αφορά τον ίδιο και να μη βάλλει προσωπικά τη γυναίκα.

Η αλήθεια είναι ότι η φράση «Δεν μου έχει ξανασυμβεί» τη βάλλει. Την κάνει να νιώθει μη ελκυστική, της δημιουργεί ανασφάλεια σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και με την προσωπικότητά της και της δημιουργεί την πεποίθηση ότι είναι μη επιθυμητή.

Από την άλλη, η φράση αυτή που ήταν μια απόπειρα να διαχειριστεί ο άνδρας τη ντροπή του, είναι μάλλον τελείως άστοχη, καθώς σίγουρα δεν πετυχαίνει να ξεχαστεί γρήγορα αυτή η στιγμιαία αδυναμία του.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, ο άνδρας να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στύσης με μια ειλικρινή διάθεση χωρίς να προσπαθήσει να τα κρύψει. Εάν μάλιστα επιμένουν θα ήταν καλό να απευθυνθεί σε ειδικό.

Πηγή: boingboing.net

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος

Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ