2018-02-08 21:02:26
Φωτογραφία για Η Ένωση Κέρκυρας με το Γραμματέα ΔΣ της ΠΟΑΣΥ σε σύσκεψη με βουλευτές στο Υπουργείο
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αστυνομικών Κέρκυρας: Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με εκπροσώπους της

πολιτείας και υπηρεσιακούς παράγοντες για την προώθηση των ζητημάτων που μας απασχολούν και αφορούν άμεσα την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

      Συγκεκριμένα την Παρασκευή 02.02.2018 πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές επαφές με τους Βουλευτές Κέρκυρας κα. Βάκη Φωτεινή και κ. Παυλίδη Κωνσταντίνο με τους οποίους συζητήθηκαν αναλυτικά:

το θέμα της δημιουργίας πρατηρίου καυσίμων για την προμήθεια των υπηρεσιακών οχημάτων και κατά συνέπεια την εξοικονόμηση τεράστιων οικονομικών πόρων για το δημόσιο.

την κάλυψη την κενής θέσης ψυχολόγου στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, η οποία προβλέπεται σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και είναι καλυμμένη σε άλλες αστυνομικές περιφέρειες.


την ίδρυση και στελέχωση Τμήματος Μεταγωγών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας , με  προσωπικό το οποίο θα μετακινηθεί στην Κέρκυρα για τον σκοπό αυτό.

την καταβολή της εκκρεμούσας, από το 2017,  δικαστικής αποζημίωσης σε αστυνομικό προσωπικό, για την μη καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυκτερινό), για το χρονικό διάστημα 01.01.2001 έως 31.12.2001. 

την εξεύρεση κοινωνικά αποδεκτής λύσης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας χωρίς την παραμικρή εμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού στην διαχείριση του.

      Στην συνέχεια με παρέμβαση των κ. Βουλευτών, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη 07.02.2018, υπό τον Γ.Γ Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη και την συμμετοχή των Βουλευτών Κέρκυρας κας Βάκη Φωτεινής και κ. Παυλίδη Κωνσταντίνου, του Επιτελάρχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Δραγατάκη Χρήστου, του Προέδρου της Ενώσεως κ. Μποζίκη Νικόλαου,  του Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Συνδρεβέλη Χρήστου και του Αστ/κου Υποδιευθυντή κ. Βλαχόπουλου Κωνσταντίνου, ως εκπροσώπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, με τους οποίους συζητήθηκαν αναλυτικά τα παραπάνω ζητήματα και αποφασίστηκε:

η άμεση και κατά προτεραιότητα προώθηση των τεχνικής φύσεως ζητημάτων (μελέτη, χρηματοδότηση κλπ) για την κατασκευή εντός του τρέχοντος έτους εγκατάστασης για την προμήθεια καυσίμων στα υπηρεσιακά οχήματα της Κέρκυρας.

την διερεύνηση την δυνατότητας μετακίνησης αστυνομικού ειδικών καθηκόντων, για την πλήρωση της κενής οργανικής θέσης ψυχολόγου στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

την ενταλματοποίηση της εκκρεμούσας αποζημίωσης στο αστυνομικό προσωπικό, το προσεχές χρονικό διάστημα και την καταβολή της εντός του τρέχοντος έτους.

      Αναφορικά θέμα της δημιουργίας Τμήματος Μεταγωγών δεν υπήρξε κάποια σχετική δέσμευση για το προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ για την εμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού στο θέμα της  διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας, εκφράστηκε  από την πλευρά μας προς τους παρευρισκόμενους η θέση «ότι τοπικής φύσεως ζητήματα με κοινωνικές προεκτάσεις πρέπει να επιλύονται με την μεγίστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι με αστυνομική παρέμβαση».

      Η Ένωση μας θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί την υλοποίηση των συμφωνηθέντων δεσμεύσεων και θα προασπίζει σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

      Τέλος ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), για είναι αρωγός και συμπαραστάτης στους αγώνες της Ένωσής μας.-  

Για το Δ. Σ.

 -Ο-                                                                   -Ο-

                         Πρόεδρος                                                         Γεν. Γραμματέας

    ΜΠΟΖΙΚΗΣ  Νικόλαος                                        ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ Εμμανουήλ_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ